Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με το εμπόριο και τα αποτελέσματα στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Βουτιά 5% για την Boeing. Στο 1,78% η απόδοση του 10ετούς.

Ενισχύεται η Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τη δήλωση του Κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χε, το Σαββατοκύριακο, ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 26.788 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,53% υψηλότερα στις 8.133 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,54% στις 3.002 μονάδες.

Τον βιομηχανικό δείκτη «πιέζει» η βουτιά της Boeing κατά 5%. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα ανακοινώσει πτώση 40% στα κέρδη και 22% στα έσοδα το τρίτο τρίμηνο, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της Lion Air.

H εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα την Τετάρτη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων. Ως τώρα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου 30 εταιρείες του S&P 500, με το 83,6% να υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την περασμένη εβδομάδα ο Dow Jones υποχώρησε 0,2%, καταγράφοντας την τέταρτη πτώση στις πέντε τελευταίες εβδομάδες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,5%, σημειώνοντας δύο διαδοχικές εβδομαδιαίες ανόδους, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 0,4% υψηλότερα.

Ο βιομηχανικός δείκτης βρίσκεται περίπου 2,2% χαμηλότερα από το ρεκόρ της 15 Ιουλίου και ο S&P περίπου 1,3% κάτω από το ρεκόρ της 26ης Ιουλίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 53,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,25% στα 1.497 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,116 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v