Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά ο εκσυγχρονισμός δικτύου Θεσ/νίκης-Κιλκίς

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Σταυροχώρι – Δροσάτο του άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς –Σιδηρόκαστρο - Προμαχώνας.

Προχωρά ο εκσυγχρονισμός δικτύου Θεσ/νίκης-Κιλκίς

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Βελτίωση του οδικού τμήματος Σταυροχώρι - Δροσάτο στο Δήμο Κιλκίς, Νομού Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» σε συνολικό μήκος 17 km περίπου.

Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αποτελεί βελτίωση της υφισταμένης εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς από τον οικισμό Σταυροχώρι έως τον οικισμό Δροσάτο συνολικού μήκους 17 χλμ. περίπου, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ.

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει διατομή με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και με στηθαίο New Jersey καθώς και παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των εκατέρωθεν της οδού εμπορικών και γεωργικών δραστηριοτήτων.

Η επικοινωνία του παράπλευρου δικτύου και των οικισμών με την αρτηρία θα γίνεται μέσω ανισόπεδων κόμβων σε συγκεκριμένες θέσεις.

Το οδικό έργο αποτελεί συνέχεια του ήδη κατασκευασμένου προηγούμενου οδικού τμήματος από τον οικισμό Μαυρονέρι έως τον οικισμό Σταυροχώρι, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, με συνέπεια υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, αφού αποτελεί την κύρια πρόσβαση προς τον συνοριακό σταθμό Δοϊράνης.

Με την υλοποίηση του εν λόγω οδικού έργου ολοκληρώνεται το οδικό δίκτυο στην περιοχή με κοινά χαρακτηριστικά, αποτέλεσμα των οποίων θα είναι η δημιουργία μίας ασφαλούς, σύγχρονης και ταχείας σύνδεσης του μεθοριακού σταθμού Δοϊράνης με την πόλη του Κιλκίς, την βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών και με το συνοριακό σταθμό Προμαχώνα.

Επίσης, το έργο θα συμβάλλει στη βελτίωση των τοπικών μετακινήσεων, στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής (τουριστική, γεωργική, βιομηχανική και βιοτεχνική) και στη βελτίωση διασύνδεσης και λειτουργικότητας των διαπεριφερειακών δικτύων, αναφέρει το ΥΠΕΚΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v