Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ΒΑΕ και με τη βούλα του ΣτΕ σειρά επαγγελμάτων

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική και νόμιμη την υπουργική απόφαση και απέρριψε τις προσφυγές εργαζομένων στην υαλουργία, την τσιμεντοβιομηχανία, στη διακίνηση τσιμέντου, στα λατομεία αδρανών υλικών και στη χημική βιομηχανία.

Εκτός ΒΑΕ και με τη βούλα του ΣτΕ σειρά επαγγελμάτων

"Εκτός" και με τη "βούλα" του ΣτΕ θα παραμείνουν συγκεκριμένες ειδικότητες που είχαν εξαιρεθεί (σ.σ. υαλουργοί, εργαζόμενοι στη τσιμεντοβιομηχανία κ.ά.) από την υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα , με απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική και νόμιμη την επίμαχη υπουργική απόφαση και απέρριψε τις προσφυγές Ομοσπονδιών και Σωματεία εργαζομένων στην υαλουργία, την τσιμεντοβιομηχανία, στη διακίνηση τσιμέντου, στα λατομεία αδρανών υλικών, στη χημική βιομηχανία, κ.ά. που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Φ10221/οικ. 26816/929/30.11.2011 απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Η επταμελής σύνθεσης του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αναστάσιο Γκότση και εισηγήτρια τη σύμβουλο Παρασκευή Μπραίμη, με τέσσερις αποφάσεις της (508-511/2019) απέρριψαν ως αβάσιμες όλες τις αιτήσεις ακύρωσης των Σωματείων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στο υπουργείο Εργασίας συστάθηκε ειδική επιτροπή προκειμένου να γνωμοδοτήσει με καθορισμένα κριτήρια για την υπαγωγή εργασιών και ειδικοτήτων και χώρων εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v