Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Εκτη παράταση στον διαγωνισμό για το Ξενία Κύθνου

Συνεχείς οι παρατάσεις στον επαναληπτικό διαγωνισμό για την πολυετή παραχώρηση του Ξενία Κύθνου. Στις 21 Ιουνίου θα υποβληθούν οι προσφορές για το ακίνητο που περιλαμβάνει και υδροθεραπευτήριο.

ΤΑΙΠΕΔ: Εκτη παράταση στον διαγωνισμό για το Ξενία Κύθνου

Νέα παράταση, την έκτη κατά σειρά, έδωσε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων στον (επαναληπτικό) διαγωνισμό για την παραχώρηση του Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου. Οι προσφορές είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά τελικά αναμένεται να υποβληθούν στις 21 Ιουνίου, αν δεν υπάρξει και νέα, έβδομη, παράταση.

Το ακίνητο «Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου» αφορά σε οικόπεδο έκτασης 7.018,40 τ.μ. με κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ξενία Κύθνου, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα υδροθεραπευτήριο και ένα ημιτελές κτίριο για υδροθεραπείες.

Αντικείμενο του διαγωνισμού, είναι η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου για 99 έτη. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση.

Η κατασκευή του υδροθεραπευτηρίου εκτιμάται ότι έγινε μετά από παρότρυνση της Βασίλισσας Αμαλίας. Μεταξύ των ετών 1871 και 1891 το κτίριο τροποποιήθηκε με βάση τα σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ. Οι τελευταίες αλλαγές και προσθήκες στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 1964 – 1970.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η Τράπεζα Πειραιώς, Νομικός Σύμβουλος η KLC Law Firm και Τεχνικός Σύμβουλος η ΤΕΧΝΕΔΡΟΣ Εταιρεία Συμβούλων Μηχανικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v