Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαντορινιός: Μακριά από την αλήθεια οι δηλώσει Μητσοτάκη για τις επενδύσεις της Cosco

"Αν και με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγια, όπως λέει ο λαός, η αλήθεια, που δεν ακούστηκε στο ταξίδι στην Κίνα, είναι ότι οι μόνες εγκρίσεις στα σχέδια της Cosco, ύψους περίπου 300εκ., δόθηκαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, με πραγματική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και όχι με ψέματα", σημείωσε ο Ν. Σαντορινιός.

Σαντορινιός: Μακριά από την αλήθεια οι δηλώσει Μητσοτάκη για τις επενδύσεις της Cosco

"Το ιδιαιτέρως προβεβλημένο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Κίνα συνοδεύτηκε από πολλές τυμπανοκρουσίες και απανωτές δηλώσεις, για μια σειρά επενδύσεων, ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά, που τα συστημικά ΜΜΕ τις υποδέχτηκαν σαν μάνα εξ΄ ουρανού και χωρίς ίχνος προβληματισμού", αναφέρει ο Ν. Σαντορινιός, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δυστυχώς η Κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την αγάπη της στην προχειρότητα και τα ψέματα αλλά και την έλλειψη ικανότητας σχεδιασμού για πραγματική τόνωση της ανάπτυξης. Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται ότι η κυβερνητική αντιπροσωπεία δεν είπε στους εκπροσώπους της Κινεζικής Cosco πως η αρμόδια διυπουργική επιτροπή ζητά την υποβολή νέου ενημερωμένου Master Plan προκειμένου να το εγκρίνει (Απόφαση 81 ΕΣΑΛ); Και πώς αλλιώς εξηγείται ότι τα περιβόητα σχέδια επενδύσεων στο λιμάνι, που το Σεπτέμβρη από το βήμα της ΔΕΘ για τον κ. Μητσοτάκη «ήταν» 600 εκ, ενώ μόνο τα 300εκ έχουν εγκριθεί, στην Κίνα «έγιναν» 1δισ, χωρίς καν να υπάρχουν για τα υπόλοιπα 400εκ. κατατεθειμένα σχέδια;

Και πώς αλλιώς εξηγείται ότι τα σχέδια επενδύσεων στο λιμάνι, είναι 600 εκ στην Κίνα «έγιναν» 1δις, χωρίς για τα πρόσθετα 400 εκ ευρώ να υπάρχουν κατατεθειμένα σχέδια.

Τελικά, αν και με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγια, όπως λέει ο λαός, η αλήθεια, που δεν ακούστηκε στο ταξίδι στην Κίνα, είναι ότι οι μόνες εγκρίσεις στα σχέδια της Cosco, ύψους περίπου 300εκ., δόθηκαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, με πραγματική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και όχι με ψέματα.

Πότε το κόμμα σας και εσείς, θα μάθετε ότι η χώρα δεν κυβερνιέται με φανφαρονισμούς, κουτοπονηριές και επικοινωνιακά τρικ; Το λιμάνι του Πειραιά, ο κόσμος της ναυτιλίας και η ευημερία της χώρας, περιμένουν επιτέλους, λίγη παραπάνω σοβαρότητα, κ. Μητσοτάκη. Είπαμε, να λέμε υπερβολές εντός έδρας, αλλά όχι να εκθέτουμε και τη χώρα στο εξωτερικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v