Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ολοι οι όροι μιας πολύ δύσκολης συμφωνίας

Σε SPV εισφέρονται ακίνητα και συμμετοχές της εταιρείας, που αποτελούν την εξασφάλιση των πιστωτών της. Νέα χρηματοδότηση υπό προϋποθέσεις, ύψους 51 εκατ. ευρώ. Στο 8% περιορίζεται το ποσοστό των μετόχων μειοψηφίας.

Folli Follie: Ολοι οι όροι μιας πολύ δύσκολης συμφωνίας

 Μια νέα δομή, στην οποία διαχωρίζονται τα αξιοποιήσιμα πάγια στοιχεία από τις λειτουργικές δραστηριότητες, περιλαμβάνει το σχέδιο συμφωνίας της FFG με τους βασικούς της πιστωτές, δηλαδή τους ομολογιούχους της.

Συμβαλλόμενοι κατά το νέο Term Sheet είναι τα funds Oasis, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital (τα οποία εκπροσωπούν το 27% των ομολογιούχων του ΜΟΔ 250 εκατ. ευρώ λήξης 2019), αλλά και οι κάτοχοι των δύο γερμανικών ομολόγων συνολικής αξίας 51 εκατ. ευρώ ( Schuldschein), ενώ από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ασφαλώς η νέα διοίκηση της FFG.

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, κυρίαρχη απαίτηση των ομολογιούχων (και ανέγγυων πιστωτών της FFG) ήταν να λάβουν εξασφαλίσεις, όπερ και εγένετο, τουλάχιστον στα χαρτιά. Κατά το νέο Term Sheet που οδεύει προς έγκριση στη Γ.Σ. των ομολογιούχων, προβλέπεται η δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας (New Top Co), η οποία θα εισφέρει όλα τα ακίνητα της σε εταιρεία Ειδικού Σκοπού (Realestate Co).

Εκεί συνωστίζονται τόσο τα «φιλέτα» (Αγιος Στεφανος, Σαντορίνη,Ψυχικό, Κηφισιά), τα οποία ωστόσο είναι δεσμευμένα από την ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και δευτερεύουσας σημασίας ακίνητα της εταιρείας και των θυγατρικών της (Ρουμανία, Μινιόν κ.τλ., των οποίων η εκμετάλλευση για διάφορους λόγους θεωρείται χαμηλή).

Με βάση τις αποτιμήσεις, το συγκεκριμένο SPV θα έχει ένα ενεργητικό της τάξης των 80 εκατ. ευρώ.
Η Realestate Co επίσης θα «επιβλέπεται» από την Asset Co, στην οποία θα περάσουν τόσο οι συμμετοχές της FFG σε συνδεδεμένες εταιρείες (Planaco, Qivos, Μαρίνα Μυτιλήνης) αλλά και το ποσοστό στην Dufry, που ως γνωστόν παραμένει δεσμευμένο.

Η New Top Co (η μητρική) θα έχει ωστόσο και το «λειτουργικό» παράρτημα, στο οποίο προβλέπεται να περάσουν οι λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας στους τομείς ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών (και τα σχετικά εναπομείναντα συμβόλαια αντιπροσωπειών), πολυκαταστημάτων (Factory Outlet) και η Links of London.

Σε όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνεται και η εισφορά «φρέσκου» χρήματος από τους πιστωτές της εταιρείας, η οποία τοποθετείται τα 51 εκατ. ευρώ. Οι όροι της χρηματοδότησης προβλέπουν 5ετή διάρκεια αποπληρωμής και επιτόκιο της τάξης του 8%-10%.

Στο διαδικαστικό μέρος, η νέα μητρική θα εκδώσει νέα ομόλογα, με σκοπό την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων του μεταβιβαζόμενου παθητικού με έκδοση νέων μετοχών και θα κεφαλαιοποιήσει τις αναβαλλόμενες υποχρεώσεις του μεταβιβαζόμενου παθητικού.

Εφόσον όλα προχωρήσουν, οι μετοχές της νέας μητρικής εταιρείας θα εκδοθούν υπέρ των υφιστάμενων επιλέξιμων μετόχων (δηλαδή της μειοψηφίας των σημερινών μετόχων), που θα εκπροσωπούν ποσοστό 8% της νέας μητρικής εταιρείας, υπέρ των επενδυτών της νέας χρηματοδότησης και θα εκπροσωπούν ποσοστό 15% της νέας μητρικής εταιρείας και, τέλος, υπέρ των λοιπών ανέγγυων πιστωτών, οι απαιτήσεις των οποίων περιλαμβάνονται στο μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα εκπροσωπούν ποσοστό 77% επί της νέας μητρικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v