Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συλλαλητήριο των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Συλλαλητήριο των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Συλλαλητήριο διοργανώνουν στην Αθήνα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν «ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ», στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Το Συνδικάτου Μετάλλου καλεί τα μέλη του να δώσουν "μαχητικό παρών", τονίζοντας πως "το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα στην οποία συμμετείχαμε και εμείς, μετά από κάλεσμα του συνδικάτου μετάλλου Φθιώτιδας, τα πράγματα αντί να έχουν βελτιωθεί έχουν χειροτερέψει κατά πολύ. Μέσα στις γιορτές οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι κάτι το οποίο πληρώνουν και οι τοπικές κοινωνίες".

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:

"Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον κλάδο του μετάλλου να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα. Ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για συλλογική σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας.

Δεν διαφέρει καθόλου από τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας όπου κι αν εργάζεται με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται. Το πλατύ μέτωπο στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που έχει ήδη διαμορφωθεί μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενιαίους μαχητικούς αγώνες με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο του μετάλλου.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου (κλαδικά και επιχειρησιακά) να πάρουν απόφαση συμμετοχής και στήριξης στο συλλαλητήριο εκφράζοντας γνήσια ταξική αλληλεγγύη. Καλούμε κάθε συνδικαλιστή μεταλλεργάτη κάθε συνάδελφο να συνδράμει με κάθε μέσο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου το Σάββατο 25 Γενάρη στην Αθήνα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v