Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Τα αυξημένα κρούσματα επιβάλλουν να συνεχιστεί η επαγρύπνηση

Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων στο Χαλάνδρι καταδεικνύει ότι επιβάλλεται να συνεχισθεί η επαγρύπνηση, να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας και να υπάρχει περιορισμός άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Τα αυξημένα κρούσματα επιβάλλουν να συνεχιστεί η επαγρύπνηση

Για ατυχή προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του φόβου των πολιτών κάνει λόγο ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απαντώντας στην επιστολή της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση», με την οποία γίνεται προσπάθεια με επιρριφθεί ολιγωρία στη διοίκηση του Δήμου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στις 3 Μαΐου 2020, για την καταγραφή 52 κρουσμάτων κορονοϊού στο Δήμο Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου σημειώνει ότι «οι παρατάξεις ήταν πλήρως ενημερωμένες από την αρχή της κρίσης για κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να έχει ο Δήμος, μέσω τεσσάρων τηλεδιασκέψεων και δυο δημοτικών συμβουλίων που μεσολάβησαν από τις 10 Μαρτίου» και υπογραμμίζει ότι «καμία γραπτή η προφορική ενημέρωση δεν υπήρξε από την Πολιτική Προστασία για τα κρούσματα του κορωνοϊού στον Δήμο, μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στις 3 Μαΐου.

Καθησυχάζει ωστόσο τους πολίτες τονίζοντας ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον πρωί με τον κ. Νίκο Χαρδαλιά πήρε ρητές διαβεβαιώσεις ότι από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Δεν προκύπτει επίσης ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα συνδεόμενα με κάποια συγκεκριμένη πηγή μετάδοσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως του τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα είχε ενημερωθεί αμέσως ο Δήμος.

Αυτό που προκύπτει, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε ο δήμαρχος Χαλανδρίου από τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, είναι ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Δήμο είναι διάσπαρτα, εκτός από κάποια που συνδέονται με την οργάνωση κάποιων ιδιωτικών πάρτι.

Κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, ούτε μεταξύ των εργαζομένων στο Δήμο, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Δηλώνει ωστόσο κατηγορηματικά ότι ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων στο Δήμο καταδεικνύει ότι «επιβάλλεται να συνεχισθεί η επαγρύπνηση, να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας και να υπάρχει περιορισμός άσκοπων μετακινήσεων».

Ο κ. Ρούσσος σημειώνει ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις γνώριζαν από την πρώτη στιγμή, αυτό που γνώριζε και η διοίκηση, για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο προσωπικό του ΙΚΑ Χαλανδρίου, όπου και διενεργήθηκε απολύμανση από το Δήμο.

«Η επιστολή της παράταξης “Χαλάνδρι σε Δράση», στην οποία επιχειρούν να προσάψουν στη διοίκηση ολιγωρία σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης, είναι μια ατυχής προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του φόβου των πολιτών που δσυνάδει με το αίσθημα ευθύνης που οφείλουν να επιδείξουν όλοι απέναντι στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση», καταλήγει ο δήμαρχος Χαλανδρίου και
αναρωτιέται «ποια θα ήταν άραγε η αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο αν η διοίκηση δεν είχε προχωρήσει σε κλείσιμο αυλών σχολείων, αθλητικών κέντρων, παιδικών χαρών και πάρκων, αρκετές μέρες πριν παρθούν από την κυβέρνηση οι αντίστοιχες αποφάσεις, αν δεν είχε διακόψει τη δημοτική συγκοινωνία και δεν είχε κλείσει για το κοινό το Κοιμητήριο τις μέρες κοντά στο Πάσχα, απόφαση η οποία μάλιστα προκάλεσε αντιδράσεις», όπως υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v