Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βασιλική Θάνου προτείνεται για Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Την επίσημη πρόταση υπέβαλε στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης. Αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, για αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ποιοι παραμένουν, ποια είναι τα νέα στελέχη που προτείνονται.

Η Βασιλική Θάνου προτείνεται για Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τη Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου προτείνει η κυβέρνηση για νέα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε επισήμως, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στη συνέχεια θα τεθεί προς τελική έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τις πληροφορίες του Euro2day.gr, η επιλογή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και αφορά την απόφασή του να αναβαθμιστεί η Επιτροπή και να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Η κα Θάνου είναι πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, διετέλεσε υπηρεσιακή πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Η πρόταση της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πολιτική εξυπηρέτηση.

Ως γνωστόν, η θητεία του απερχόμενου προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Κυριτσάκη λήγει στις 23 Δεκεμβρίου.

Από τα μέλη της Επιτροπής, των οποίων η θητεία έληξε (4 Δεκεμβρίου), προτείνεται η ανανέωση της θητείας δύο: 

* του Νικόλαου Ζευγώλη, διδάκτορα Νομικής ο οποίος ανήκει στο Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροποής και έχει υπηρετήσει με απόσπαση στο γραφείο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς και στην Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων.

* του Παναγιώτη Φώτη, ο οποίος είναι διδάκτορας Οικονομικής Επιστήμης και ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Προτείνονται επίσης δύο νέοι εισηγητές, οι οικονομολόγοι με μεταπτυχιακές σπουδές Ιωάννης Παύλοβιτς και Ιωάννης Στεφάτος.

* Ο κ. Παύλοβιτς είναι Προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, έχει εργαστεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, σε ιδιωτικές εταιρίες, καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Δημήτριου Αναγνωστάκη κατά την περίοδο 2012-2014.

* Ο κ. Στεφάτος έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρίες, ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού και έχει υπηρετήσει με διάθεση στον Ο.Ο.Σ.Α., όπου ασχολήθηκε ενεργά με την υλοποίηση των εργαλειοθηκών του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα παραμείνει η Αννα Νάκου, της οποίας η θητεία λήγει σε ύστερο χρόνο.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Εισηγητών. Υποβλήθηκαν 26 υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι 13 κλήθηκαν σε συνέντευξη.

Στην αντίστοιχη διαδικασία το 2010 είχε γίνει προκήρυξη αλλά όχι δημοσίευσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v