Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Αρτα... άναψε φωτιές στο ΚΙΝΑΛ

Η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να δεχτεί την υποψηφιότητα του Χρ. Μέγα προκάλεσε την αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ. Πονοκέφαλος και η υποψηφιότητα του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η Αρτα... άναψε φωτιές στο ΚΙΝΑΛ

Ένταση επικρατεί στο ¨εσωτερικό” του Κινήματος Αλλαγής, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων. Η “κόντρα” κορυφώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με βασικό σημείο αντιπαράθεσης τους υποψηφίους στην Αρτα.

Με δεδομένο πως είναι τριαδική περιφέρεια, υπάρχουν πιθανότητες το Κίνημα Αλλαγής να εκλέξει βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές. Επομένως η εμπλοκή στα ψηφοδέλτια θεωρείται σημαντική και είναι ενδεικτική ενός γενικότερου κλίματος.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ αντιμετώπισαν τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ για τον γνωστό δημοσιογράφο Χρήστο Μέγα, που θεωρείται δυνατή υποψηφιότητα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκπληξη με δεδομένο πως ο τελευταίος είναι γραμματέας του τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής και έχει απήχηση σε κοινωνικές και συνδικαλιστές οργανώσεις.

Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής.

Προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν και σε άλλες περιφέρειες, ενώ να σημειωθεί πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το που θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Με αυτά τα δεδομένα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος την Κυριακή.

Να σημειωθεί πως οι “προβολείς” πέφτουν πάνω στη ΔΗΜΑΡ όχι μόνο για τα ψηφοδέλτια, αλλά και για τη στάση που θα τηρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης εφόσον δοθούν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις και η κυβέρνηση δεσμευτεί πως θα προκηρύξει αμέσως μετά εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v