Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την εργασία

Αυστηρούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στόχος να μοιράζεται δίκαια η ευημερία ανάμεσα σε εργαζομένους και εργοδότες. Προτεραιότητα στις επενδύσεις. Το Ελληνικό θα φέρει 60.000 θέσεις εργασίας.

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την εργασία

Την επιστροφή «στην κανονικότητα και την ανάπτυξη», υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με νέους εργαζομένους στο θέατρο του Αναύρου στον Βόλο, παρουσιάζοντας συνοπτικά τις θέσεις της ΝΔ για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε την αποφασιστικότητά του η κυβέρνησή του να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με την διασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας, τη μείωση της φορολογίας και την δραστική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως είπε, θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, δεσμευόμενος παράλληλα για αυστηρούς ελέγχους στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, στις καθυστερήσεις πληρωμών και στην εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, καθώς και για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να προσφέρουν πρόσθετες παροχές σε εργαζόμενους.

«Η προστασία των εργαζομένων είναι δέσμευσή μας», τόνισε και επανέλαβε τις θέσεις της ΝΔ για «μία ευημερία που θα μοιράζεται δίκαια ανάμεσα στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους» και για αύξηση του κατώτατου μισθού με ποσοστό διπλάσιο του ΑΕΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη φιλοδοξία του πολύ σύντομα η Ελλάδα «να γίνει χώρα φιλική προς τις επενδύσεις», εστιάζοντας στην άμεση εξέλιξη της επένδυσης του Ελληνικού και στη δημιουργία 60.000 θέσεων εργασίας. Όσο για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της εργασίας, είπε πως «η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, σε φορολογία και εισφορές. Χτυπήθηκε η επιχειρηματικότητα στο πεδίο της γραφειοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που -όπως είπε- θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας και θα δώσουν εργασία με καλές αποδοχές στους Έλληνες. Για τα ακίνητα ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ευθυγράμμιση τη αντικειμενικής με την πραγματική αξία τους, ενώ υποσχέθηκε πως θα στηρίξει τον κλάδο της οικοδομής και θα δώσει κίνητρα για να μπορέσουν οι Έλληνες να επισκευάσουν ντα σπίτια τους και να τα κάνουν ενεργειακά φιλικά στο περιβάλλον και θα επιδιώξει να αποκτήσει η ακίνητη περιουσία σταδιακά αξία.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθεί κανένα επίδομα στήριξης στους πολίτες, αλλά θα δοθεί έμφαση στην εργασία, ώστε να μην έχουν ανάγκη τα βοηθήματα. Εστίασε δε για μία ακόμη φορά στους τρεις πυλώνες ασφάλισης που προτείνει, με την εγγυημένη σύνταξη που δίνει το κράτος που θα αυξάνεται ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τις εισφορές του κάθε εργαζομένου, καθώς και την αμιγώς ιδιωτική ασφάλιση. Προανήγγειλε μάλιστα φορολογικά κίνητρα σε όσους επιλέξουν συμπληρωματικά προγράμματα.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στους οποίους -σημείωσε- η κυβέρνηση θα στηριχτεί και στη νέα χρονιά σε αυτούς, ενώ από την επόμενη χρονιά, θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v