Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάφετ: ΗΠΑ και Κίνα παίζουν «επικίνδυνο παιχνίδι» στο εμπόριο

Ο «μάγος της Ομάχα» προειδοποίησε για τους κινδύνους από έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Άφησε αιχμές για τη διαπραγμάτευση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μπάφετ: ΗΠΑ και Κίνα παίζουν «επικίνδυνο παιχνίδι» στο εμπόριο

O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ υποστήριξε τη Δευτέρα στο CNBC ότι μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ θα ήταν πολύ κακή εξέλιξη για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε λογική τη βουτιά των μετοχών, μετά την απειλή του Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στην Κίνα, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους από το «επικίνδυνο παιχνίδι» στο οποίο έχουν εμπλακεί οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις στον κόσμο.

«Αν έχουμε όντως έναν εμπορικό πόλεμο, θα είναι κάτι κακό για ολόκληρο τον κόσμο και θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ κακό, ανάλογα με την έκταση του πολέμου», σημείωσε σε συνέντευξή του στο CNBC.

O «μάγος της Ομάχα» αρνήθηκε να στοιχηματίσει πώς θα εξελιχθούν οι εμπορικές συνομιλίες ή αν ο Τραμπ θα κάνει πράξη τις απειλές του.

Υπογράμμισε επίσης πως ο ίδιος δεν θα διαπραγματευόταν την εμπορική συμφωνία με την Κίνα με τον τρόπο που το κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είχα μια συνέπεια όταν διαπραγματευόμουν. Απλά λέω αυτό που θα κάνω και δεν κάνω κάτι άλλο. Οι άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά ότι αυτό είναι που εννοώ», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v