Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συλλήψεις 700 μεταναστών στην Πολιτεία του Μισισίπι

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της ότι συνελήφθησαν 680 εργαζόμενοι που δεν διέθεταν άδειες απασχόλησης σε αυτές τις μονάδες.

Συλλήψεις 700 μεταναστών στην Πολιτεία του Μισισίπι

Οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ συνέλαβαν σχεδόν 700 ανθρώπους σε επτά μονάδες επεξεργασίας αγροδιατροφικών προϊόντων στην Πολιτεία του Μισισιπή χθες Τετάρτη, με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για πιθανόν τη μεγαλύτερη επιχείρηση επιβολής του νόμου για τη μετανάστευση που έχει διεξαχθεί ποτέ σε χώρους εργασίας σε μία Πολιτεία.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement, ICE) διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι συνελήφθησαν 680 εργαζόμενοι που δεν διέθεταν άδειες απασχόλησης σε αυτές τις μονάδες. Κατά την ίδια πηγή, κατασχέθηκαν έγγραφα που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα αυτών των μονάδων, εντός των ορίων έρευνας που διενεργείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ορισμένοι από τους ανθρώπους που συνελήφθησαν θα αφεθούν ελεύθεροι για «ανθρωπιστικούς λόγους» και θα κληθούν να εμφανιστούν ενώπιον ειδικών δικαστηρίων αρμόδιων για υποθέσεις μετανάστευσης, ανέφεραν οι υπηρεσίες του εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας του Μισισιπή, που συνεργάστηκε με την ICE στην επιχείρηση. Άλλοι θα μεταχθούν σε μια εγκατάσταση της ICE στην Τζίνα, στη Λουιζιάνα, κατά την ίδια πηγή.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ICE εικονίζει λεωφορεία που φθάνουν σε κέντρο κράτησης στο Κάντον του Μισισιπή όπου έγιναν οι πρώτοι έλεγχοι.

Η ICE δεν διευκρίνισε υπήκοοι ποιας ή ποιων χωρών ήταν οι εργαζόμενοι που συνελήφθησαν. Το μεξικανικό προξενείο ανέφερε ότι έστειλε στελέχη του στην περιοχή για να βοηθήσουν τους Μεξικανούς που πιστεύει πως μπορεί να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Στο παρελθόν, μια μεγάλη επιχείρηση του είδους είχε γίνει το 2008 σε κέντρο συσκευασίας κόσερ κρέατος στην Πόστβιλ, στην Άιοβα, όπου είχαν τεθεί υπό κράτηση 300 εργαζόμενων. Ωστόσο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η ICE έδωσε την προτεραιότητα στις συλλήψεις προσώπων που πέρναγαν παράνομα τα σύνορα, παράτυπων μεταναστών που είχε διαταχθεί η απέλασή τους και προσώπων που θεωρούνταν απειλή για την δημόσια ασφάλεια. Καθώς όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει μετατρέψει την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης στη σημαντικότερη προτεραιότητα της κυβέρνησής του, η ICE έχει εντείνει τη δράση της από το 2017.

Σύμφωνα με την ICE, έγιναν τουλάχιστον 2.300 συλλήψεις σε εργασιακούς χώρους το οικονομικό έτος 2018, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, από μόλις 300 το προηγούμενο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v