Ολυμπιακός: Στην Αγία Πετρούπολη για να… αγιάσει

2020-01-23T07:43:51+00:00 2020-01-23T07:43:51+00:00.

Dimitris Minaretzis

23/Jan/20 07:43

Eurohoops.net

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη (19.00, Novasports2) και θέλει να πάρει ρεβάνς για την ήττα στο ΣΕΦ και να παραμείνει στο κυνήγι της οκτάδας…

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Δεν χάνεται παντελώς άμα ηττηθεί, αλλά θα περιέλθει σε ακόμα δυσκολότερη θέση αφού ήδη βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τα πλέι οφ μρ τέσσερις ομάδες μπροστά του για να προσπεράσει.

Μία νίκη στη Ρωσία θα τον κρατούσε κοντά στο στόχο του και σίγουρα είναι ένα παιχνίδι “must win”, όπως ήταν κι αυτό του πρώτου γύρου στο οποίο απέτυχε απέναντι στη Ζενίτ.

Μόνο εύκολο πάντως δεν μοιάζει το έργο του αφού η Ζενίτ βρίσκεται σε “καλό φεγγάρι”- για τα δικά της δεδομένα- με δύο νίκες στα τελευταία της τρία παιχνίδια κι αν δεν ήταν η ήττα από τη Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική, τότε θα βρισκόταν ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό (6-14 με 8-12 το ρεκόρ τους).

Είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που πανηγύρισε την παρθενική του νίκη με την Μπάγερν μετά το ατυχές ματς με την Άλμπα στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του στον Ολυμπιακό.

Μπαρτζώκας: “Υπάρχει αισιοδοξία, οι παίκτες ανταποκρίνονται στο πλάνο”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι με τη Ζενίτ και τον τρόπο που ο Ολυμπιακός πρέπει να αγωνιστεί για να κερδίσει:

“Πρέπει να νικήσουμε και πρέπει να παίξουμε καλά, γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι στην Ευρωλίγκα που κερδίζεις με μέτρια απόδοση. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία”, είπε ο “Μπαρτζώ” και συνέχισε:

“Ο αντίπαλος επιτίθεται διαφορετικά από την Μπάγερν. Είναι πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ. Θα είναι σημαντικό να μη δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Πρέπει να προετοιμάσεις τους παίκτες σου και να τους πεις ότι κερδίζουμε εντός και χάνουμε εκτός. Έχουν κάποιες δυνατότητες και κάποιες αδυναμίες, όπως όλες οι ομάδες. Τα πράγματα είναι απλά. Για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις καλά. Πρέπει να έχεις ισορροπία στο παιχνίδι σου, να σουτάρεις καλά απ’ έξω, να είσαι δημιουργικός και να μην αφήσεις το επιθετικό ριμπάουντ

Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε και τα δύο. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία. Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό, αλλά και να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος μας, γιατί βρισκόμαστε μετά το δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, αλλά υπάρχει αισιοδοξία γιατί οι παίκτες ανταποκρίνονται στο πλάνο».

Δείτε τα τελευταία νέα

×