Γιώργος Πρίντεζης: Δίκαια στους κορυφαίους της δεκαετίας! (photo – video)

2020-04-21T10:02:07+00:00 2020-04-21T20:09:12+00:00.

Evaggelos Papadimitriou

21/Apr/20 10:02

Eurohoops.net

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι και επίσημα μέλος της ομάδας της δεκαετίας (2010-2019) στην Ευρωλίγκα!

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Εκεί που αξίζει βρίσκεται ο Γιώργος Πρίντεζης!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε το νέο μέλος της ομάδας της δεκαετίας και δεν είναι άλλο από τον φόργουορντ του Ολυμπιακού! Μετά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Κάιλ Χάινς, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό, ακόμα ένας αστέρας του ευρωπαϊκού μπάσκετ μπαίνει στην ομάδα της δεκαετίας, που θα αποτελείται από 10 παίκτες!

Για τον Πρίντεζη, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2012, 2013) και μέλος της Καλύτερης Πεντάδας το 2017, με τον ίδιο να χαρίζει το τρόπαιο της Πόλης στον Ολυμπιακό χάρη στο πιο clutch σουτ, στην ιστορία των τελικών της Ευρωλίγκας!

Στο επίπεδο της διοργάνωσης έχει καταγράψει τουλάχιστον μία συμμετοχή σε 17 σεζόν, μετρώντας συνολικά 10,4 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 309 ματς και είναι μόλις ένας από τους έξι παίκτες στην ιστορία με 3.000+ πόντους (3.209), ενώ επίσης είναι ένας από τους έξι με 300+ ματς στο ενεργητικό του! Επιπλέον, είναι πέμπτος στα συνολικά ριμπάουντ (1.325), ενώ κατέχει την έβδομη θέση στο συνολικό ranking με 3.426!

Μάλιστα, την περασμένη δεκαετία ήταν τέταρτος στο σύστημα αξιολόγησης με 2,916 βαθμούς, πέμπτος σε σκορ και ριμπάουντ με 2.696 πόντους και 1.117 ριμπάουντ, ενώ παραμένει μόλις ένας από τους δύο παίκτες της διοργάνωσης με τουλάχιστον 2.500 πόντους και τουλάχιστον 1.000 ριμπάουντ, μαζί με τον Άντε Τόμιτς. Επίσης, κανένας άλλος παίκτης που αγωνίζεται στην θέση ”4” δεν είχε περισσότερα δίποντα από τον Πρίντεζη τα 10 αυτά χρόνια (882).

Με λίγα λόγια, αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη που αγωνίζεται στη θέση ”4” τα τελευταία χρόνια, με την σταθερότητα και τον πλουραλισμό του στο επιθετικό παιχνίδι να τον χαρακτηρίζουν, ενώ παράλληλα έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ομάδα του Ολυμπιακού!

“Αν κάποιος έλεγε ότι θα ήμουν στην ομάδα της δεκαετίας, θα τον πέρναγα για τρελό!”

O Γιώργος Πρίντεζης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Ευρωλίγκα αναφέρθηκε στην διάκριση αυτή λέγοντας αναλυτικά:

”Αν κάποιος πριν χρόνια μου έλεγε ότι θα ήμουν στην ομάδα της δεκαετίας, θα του απαντούσα ότι είναι τρελός. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, το αποφεύγω και στις συνεντεύξεις, ακόμα και τώρα δεν θέλω να το κάνω.

Δεν λέω ότι δεν είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι περισσότερο για τα πράγματα που πετύχαμε με την ομάδα μου τα τελευταία χρόνια. Δώσαμε χαρά στους φίλους μας, κερδίσαμε δύο πολύ σημαντικούς τίτλους, έχουμε πάει άλλες δύο φορές στο Final Four, αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό θα έχω πάντα στην καρδιά μου.

Νιώθω χαρούμενος, δούλεψα πολύ για να βρεθώ εδώ. Όταν κερδίσαμε την Ευρωλίγκες, πιστέψτε ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί κάναμε και τον κόσμο χαρούμενο. Πολλοί ήταν χαρούμενοι, άλλοι έκλαψαν και αυτό είναι κάτι που μου δίνει δύναμη και ενέργεια.

Καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι λιγότερο και να είσαι πιο επικεντρωμένος στα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο και προσωπικά είμαι περισσότερο όταν η ομάδα μου κερδίζει και απολαμβάνω περισσότερο το παιχνίδι. Προσπαθώ να δίνω το καλύτερο και να βοηθώ την ομάδα, αυτό μου αρέσει και αυτό προσπαθώ να κάνω.

Το 2012, κανείς δεν μας περίμενε, όλοι νόμιζαν ότι θα μας κερδίσουν εύκολα, το 2013 όλες οι ομάδες μάς ήξερα, ότι είμαστε επικίνδυνοι, ότι έχουμε καλή χημεία. Ειδικά οι ομάδες με τις οποίες παίξαμε στο Final Four ήξεραν τί να περιμένουν. Εμείς παλέψαμε περισσότερο και ήμασταν πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ήταν πιο σημαντική κατάκτηση, γιατί όλες έχουν κάτι διαφορετικό, αλλά ήταν πολύ όμορφη.

Δεν ήμουν ποτέ παίκτης που έβλεπε τα στατιστικά και τον ένοιαζε πολύ να σκοράρει περισσότερο ή κάτι άλλο. Ή να διαβάσω κάτι που γράφεται για εμένα. Δεν λέω ότι δεν με ενδιέφερε ή δεν θέλω να παίζω καλά, πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βάζω νέα πράγματα στο παιχνίδι μου, αλλά προσωπικά είμαι πιο χαρούμενος τα τελευταία χρόνια γιατί η ομάδα έχει πετύχει”.

Δείτε εδώ τα τελευταία νέα

×