Ούντο: “Χάσαμε την πρώτη Ευρωλίγκα για ένα ριμπάουντ, είμαι ευγνώμων στον Ομπράντοβιτς”

2020-05-31T16:48:00+00:00 2020-05-31T16:48:00+00:00.

Stefanos Tatsios

31/May/20 16:48

Eurohoops.net

Για την διετία του στην Φενερμπαχτσέ και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε ο Έκπε Ούντο.

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Η Φενερμπαχτσέ την διετία 2016-17 απέδειξε ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αφού προκρίθηκε σε back to back τελικούς της διοργάνωσης κατακτώντας ένα τρόπαιο και ο Έκπε Ούντο ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας.

Ο Ούντο μίλησε στο “Eurosport” και αναφέρθηκε σε αυτή την διετία στην Φενέρ της οποίας ήταν ο MVP του Final Four το 2017 όπου κατέκτησε την κούπα στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ αποθέωσε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ακόμα ο σπουδαίος σέντερ στάθηκε και στον χαμένο τελικό του Βερολίνου το 2016 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και στο ριμπάουντ που έστειλε το ματς στην παράταση όπου και πήραν το τρόπαιο οι Ρώσοι, αλλά και στη απόφαση του το καλοκαίρι του 2017 να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA.

Αναλυτικά τι είπε:

Για την διετία στην Φενέρ: “Τα δύο χρόνια που έπαιξα στην Τουρκία ήταν εξαιρετικά για μένα. Την πρώτη Ευρωλίγκα τη χάσαμε για ένα ριμπάουντ και στη δεύτερη κυριαρχήσαμε και το πήραμε. Στον πρώτο τελικό ο Μπόμπι Μπράουν πέτυχε μεγάλα καλάθια, αλλά εκείνο το ριμπάουντ… Αυτό που έγινε μετά το ριμπάουντ ήταν καταστροφικό για εμάς. Ήταν φρικτό. Φυσικά, την επόμενη σεζόν πήραμε το τρόπαιο και όλα ήταν καλά. Ήταν δύσκολα, αλλά διαφορετικά. Την προηγούμενη σεζόν είχαμε σχεδόν κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά την επόμενη παρά τις δυσκολίες και τους τραυματισμούς καταφέραμε να το σηκώσουμε”.

Για τον Ζοτς: “Στην αρχή περνούσα δύσκολα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα εκτός ΗΠΑ. Δεν ήθελα να κάνω λάθη και να μην βοηθήσω την ομάδα να στοχεύει στην κορυφή. Με το βοήθεια του Ομπράντοβιτς, τους φιλάθλους και τους οπαδούς, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Με τον κόουτς μιλούσαμε για μπάσκετ. Με βοήθησε πολύ στο παρκέ, αλλά και να προσαρμοστώ. Είμαι ευγνώμων στον κόουτς”.

Για την αποχώρηση του για τους Γιούτα Τζαζ: “Δεν μπορώ να πω ότι ήταν συναισθηματική η αποχώρησή μου. Προς το τέλος της σεζόν, δέχθηκα μία πρόταση από κάπου που πίστευα ότι θα ήταν μία καλή ευκαιρία για την καριέρα μου. Μίλησα με την ομάδα και άλλους και τότε πήρα την τελική μου απόφαση και έφυγα”.

Διαβάστε τα τελευταία νέα εδώ

×