Γκιστ για Ερυθρό Αστέρα: “Ήθελα να απολαμβάνω το μπάσκετ, ενθουσιασμένος με τους Σέρβους!”

2019-08-16T15:51:16+00:00 2019-08-16T15:54:01+00:00.

admin69

16/Aug/19 15:51

Eurohoops.net

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για το κίνητρο που τον οδήγησε στη συμφωνία με τον Ερυθρό Αστέρα, αυτά που περιμένει τη νέα σεζόν και τους Σέρβου οπαδούς που τον έχουν ενθουσιάσει.

Της Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Έπειτα από 7 σεζόν με τον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς Γκιστ αποχώρησε από την Ελλάδα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα και να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε μέσω της ιστοσελίδας “Maxbetsport” στα κίνητρα που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, τον κόσμο της νέας του ομάδας και τις δυνατότητες μίας μεγάλης έκπληξης.

“Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν δέχθηκα την πρόταση από τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι πάντα ένα πολύ όμορφο συναίσθημα όταν μία ομάδα θέλει να σε υπογράψει. Ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρωλίγκα. Νιώθω πως υπάρχουν και άλλα που μπορώ να πετύχω στην καριέρα μου και έχω ακόμα το κίνητρο να αποδείξω πράγματα στο παρκέ. Είχα κάποιες προτάσεις στα χέρια μου αλλά δεν ήθελα να βιαστώ. Περίμενα και πιστεύω πως έκανα την καλύτερη επιλογή για εμένα και την οικογένεια μου.

Το βασικό κίνητρο ήταν η συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα, ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτό. Πρόκειται για μία ομάδα που παλεύει πάντα για τα τρόπαια. Ήθελα το επόμενο βήμα στην καριέρα μου να αφορά έναν σύλλογο όπου θα μπορώ να απολαμβάνω το μπάσκετ. Είμαι ένας παίκτης που στηρίζεται στην ενέργεια, επομένως ήθελα ένα γήπεδο όπου παίρνεις τρομερή στήριξη από τον κόσμο όταν βγαίνεις να παίξεις.”

Αναφορικά με τους στόχους της νέας σεζόν, ο Τζέιμς Γκιστ απάντησε: “Η πίεση για τα θετικά αποτελέσματα είναι αναπόφευκτη. Ανεξαρτήτως του που αγωνίζεσαι, πάντα θα έχεις την πίεση του αποτελέσματος γιατί κανείς δεν θέλει να χάνει. Η νέα σεζόν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί το επίπεδο της Ευρωλίγκας έχει ανέβει απίστευτα. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι τα ονόματα, τα μπάτζετ και η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει τα μίντια, αυτά που με έχουν εντυπωσιάσει. Προσωπικά, έχω ενθουσιαστεί από τη νοοτροπία των Σέρβων. Είναι γεννημένοι μαχητές και περήφανοι για τη χώρα τους. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι “χτισμένος” με αυτή τη νοοτροπία και πιστεύω πως αν παραμείνουμε υγιείς, μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα. Είμαι αισιόδοξος αν και κανείς δεν περιλαμβάνει τον Ερυθρό Αστέρα στα φαβορί. Αυτή είναι η καλύτερη θέση στην οποία μπορούμε να βρεθούμε. Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις τη νέα σεζόν.”

 

Τέλος, ο Αμερικανός είχε ένα μήνυμα για τον κόσμο των “ερυθρολεύκων”: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ερυθρού Αστέρα για το ζεστό καλωσόρισμα. Σημαίνει πολλά για εμένα, να βρίσκομαι σε μία θέση όπου μπορώ να ανταγωνιστώ τους καλύτερους της Ευρώπης. Με τη βοήθεια του κόσμου, ξέρω πως θα είναι μία σεζόν που θα θυμόμαστε.”

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα

×