ΠΑΟΚ: Τα… πάντα όλα ενόψει της μάχης με Ντιζόν

2020-01-13T20:08:49+00:00 2020-01-13T20:11:40+00:00.

admin69

13/Jan/20 20:08

Eurohoops.net

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Ντιζόν στην Πυλαία (15/1, 20:00) για το BCL και η διοργανώτρια ετοίμασε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στην αντίπαλο του “δικεφάλου”!

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη (4-6) θέλει να συνεχίσει νικηφόρα στο BCL, υποδεχόμενη την πρωτοπόρο του ομίλου (7-3) γαλλική ομάδα.

Διαβάστε στο αφιέρωμα που ακολουθεί όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη Ντιζόν, ενδιαφέροντα στατιστικά, στοιχεία και τι δήλωσαν ενόψει της αναμέτρησης ο προπονητής Λοράντ Λενιάμ, αλλά και ο παίκτης Αξέλ Ζουλιάν.

Αναλυτικά:

Η Ντιζόν είναι μία από τις ομάδες με την πιο σταθερή παρουσία μέχρι τώρα.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα μετράει 7 σερί νίκες και η τελευταία ήττα της ήταν στις 26 Νοεμβρίου και μάλιστα εντός έδρας από την Ροάν, ενώ στο BCL έχει 3 νίκες στα τελευταία πέντε ματς, έχοντας ηττηθεί στην Ουγγαρία από τη Σομπατέλι.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα δέχεται κατά μέσο όρο 74.9 πόντους μέσο όρο, ενώ στο BCL 75.7 πόντους και είναι η 7η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Σε καμία από τις δύο διοργανώσεις, επιθετικά, δεν ξεπερνά τους 78 πόντους.

Είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στα ποσοστά εντός παιδιάς με 49% και 4η στα τρίποντα με 38.8%. Είναι η χειρότερη ομάδα του BCL στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 31 ανά παιχνίδι, 2.5 λιγότερα από την προτελευταία που είναι η Λιετκαμπέλις (33.5).

Είναι πρώτη στα κλεψίματα 11.2 και 4η στις ασίστ με 21.4 ανά ματς, αλλά και στο efficiency με 98.5

Ο Ντέβιντ Χόλστον είναι ο τρίτος καλύτερος πασέρ της διοργάνωσης, μοιράζοντας 7.3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο Αξελ Ζουλιάν είναι τέταρτος στις ασίστ στη Γαλλική Λίγκα (6.7) και μαζί με τον Χόλστον που είναι 8ος (6.1), μοιράζουν 12.8 ασίστ ανά παιχνίδι μόνο οι δυο τους.

Ο Χόλστον και ο Σόλομον, είναι στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα στα λίστα των κλεψιμάτων της LNB, δίνοντας συνολικά στην ομάδα τους 3.3 κλεψίματα ανά ματς.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Ντιζόν, είναι μία εξαιρετική ομάδα, που έχει τρομερό ταλέντο στην επίθεση, αλλά και στο transition. O Χόλστον και ο Ζουλιάν είναι δύο εκπληκτικοί γκαρντ, που μετατρέπουν την Ντιζόν στην καλύτερο ομάδα σε επίπεδο δημιουργίας στο BCL, αλλά και στη Γαλλία. Στηρίζεται πολύ πολύ στο pick n roll που δίνει την ευκαιρία στους δύο γκαρντ να ξεδιδπλώσουν την ικανότητά τους, ενώ ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι διαθέτει καλούς σουτέρ, δουλεύει πολύ καλά κάποια off screen συστήματα. Γενικώς είναι μία ομάδα σε εκπληκτική λειτουργία ως σύνολο και φιλοσοφία.

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο έχουν βρεθεί ως ομάδα και παίζουν πολύ καλύτερα.  Ο Χόλστον είναι ένας παίκτης που όσο μπόι του λείπει (1.73), το κερδίζει με το πάθος του, την προσωπικότητα και την άνεση που διαθέτει να είναι ο ηγέτης της ομάδας του.

Είναι μία κλασσική γαλλική ομάδα που χαρακτηρίζεται από την αθλητικότητα συνολικά και ιδιαίτερα των ψηλών παικτών της. Πολύ απειλητικός είναι ο Σουλαϊμόν, ένας παίκτης με τεράστιες εκτελεστικές ικανότητας και potential ΝΒΑ, o οποίος είναι θαυμάσιος σκόρερ.

Εχει μεγάλη αδυναμία στα ριμπάουντ, κάτι που εν πολλοίς μπορεί και να οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο κινητήριοι μοχλοί της, ο Χόλστον και ο Ζουλιάν, είναι πάρα πολύ πιο χαμηλοί σε ύψος από τους περισσότερους αντιπάλους τους. Σε σχέση με τον πρώτο γύρο έχει φύγει ο Γιανγκ και ήρθε ο Κουλβιέτις, που είναι πολύ καλός σουτέρ τριών πόντων.

2nd Round vs 1st Round

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, η Ντιζόν έχει κάνει μόνο μία αλλαγή. Ο Σαούλιους Κουλβιέτις (Λιθουανία, 28 ετών) έχει αντικαταστήσει τον Μάικλ Γιανγκ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι η μοναδική διαφορΟποίηση που σημειώνεται στο ρόστερ της Ντιζόν, η οποία έχει βρει χημεία και ρυθμό, που τη φέρνει σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε αυτό το σημείο της σεζόν. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Παρότι ήταν άστοχος στα τρίποντα, (5/22), είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πολύ καλό ποσοστό στα σουτ δύο πόντων (62.5%).

Ο ΠΑΟΚ είχε μία εντυπωσιακή τρίτη περίοδο, την οποία νίκησε με 26-19. Παρότι βρέθηκε να χάνει με 50-40, ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς και προηγήθηκε 60-65, έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ενα λεπτό πριν το τέλος ο ΠΑΟΚ με καλάθι του Μαργαρίτη πέρασε μπροστά με 74-73, αλλά ήταν το σημείο που μίλησε ο Ντέβιντ Χόλστον, ο οποίος ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, το δεύτερο στα 22’’, μετά την ισοφάριση του Σαρικόπουλου (76- 76) και έκοψε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για μία μεγάλη νίκη.

OPTA STATS

O ΠΑΟΚ έχει κερδίσει μόνο τα δύο από τα 7 τελευταία ματς εντός έδρας στο BCL, κάτι που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη εικόνα του, όπου είχε επικρατήσει στα 9 από τα 10 παιχνίδια του στην Πυλαία.

Η Ντιζόν έχει σημείωσε περισσότερους από 90 πόντους στα τρία από τα τέσσερα παιχνδία της στο BCL. Τρία ματς με +90 πόντους είχε στα πρώτα 20 παιχνίδια της στην ιστορία της στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά δεν έχουν σημειώσει ποτέ +90 πόντους σε δύο σερί ματς.

Η Ντιζόν είναι εξαιρετική αμυντικά και η πίεσή της υποχρεώνει τους αντιπάλους της σε 18.6 λάθη ανά παιχνίδι, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή σεζόν. Κατά συνέπεια είναι η ομάδα που πετυχαίνει τους περισσότερους πόντους από λάθη αντιπάλων από κάθε άλλη στο BCL (21.1).

O Ανταμ Σμιθ έχει πετύχει 31 πόντους και στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο BCL και μετράει 27π.μ.ο. στα τελευταία τέσσερα ματς του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση. Ο Ντέβιντ Χόλστον είναι ο μοναδικός παίκτης στο BCL που έχει 12+ πόντους, 6+ ασίστ, και 2+ κλεψίματα ανά παιχνίδι

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η στατιστική αποκαλύπτει κάποιες διαφορές που έχουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Η Ντιζόν είναι ανώτερη από τον ΠΑΟΚ σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση… Η Ντιζόν εκτελεί με 55.4% στα δίποντα (51.1% ο ΠΑΟΚ), με 38.8% στα τρίποντα (35.8% ο ΠΑΟΚ), αλλά και στις βολές 78.7 έναντι 70.4% του ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα υπερτερεί στις μάχες των ριμπάουντ (κάτι που συμβαίνει με όλες τις ομάδες του BCL όταν πρόκειται για την Ντιζόν), έχοντας και 3 επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα (11 ο ΠΑΟΚ, 8 η Ντιζόν).

Η Ντιζόν υπερτερεί και σε άλλες τις επιμέρους κατηγορίες, όπως στα κλεψίματα (11-8), στις ασίστ (21-16), ενώ οι δύο ομάδες είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση σε λάθη (13) και τάπες (2).

Η Ντιζόν, είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη στη πρόκληση λαθών του αντιπάλου και για αυτό παίρνει 21.1 πόντους από αυτό (17.9 ο ΠΑΟΚ), ενώ σημειώνει πέντε πόντους περισσότερους από το Δικέφαλο στο ανοιχτό γήπεδο (16.1-11.6). Ωστόσο, η γαλλική ομάδα παίρνει μόλις ένα πόντους περισσότερο από τους παίκτες του πάγκου (31.2 έναντι 30.2 του ΠΑΟΚ).

INJURY REPORT

Η Ντιζόν ταξιδεύει στην Ελλάδα χωρίς νεαρό Ράντνιτς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν είχε πολύ σημαντικό χρόνο συμμετοχής, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΞΕΛ ΖΟΥΛΙΑΝ: “Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση και ευτυχώς βρέθηκε ο Ντέιβιντ Χόλστον με τα μεγάλα σουτ που σημείωσε, να μας οδηγήσει σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη. ΠΑΟΚ είναι μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα και θα είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστούμε εναντίον τους. Θέλουμε όσο τίποτα να διατηρήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας, και για αυτό θα πρέπει να παίξουμε πραγματικά καλά κόντρα, προκειμένου να διατηρηθούμε στην κορυφή”.

ΛΟΡΑΝΤ ΛΕΝΙΑΜ: “Περιμένουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που απέδειξε πόσο καλή είναι με τη νίκη της στην Κλαϊπέντα. Ο ΠΑΟΚ διατηρεί ακόμα κάποιες ελπίδες για να προκριθεί και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που θα τα δώσει όλα, τα πάντα, για να νικήσει. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και μαχητικοί αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το ματς”.

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ

Αυτό που συμβαίνει με την Ντιζόν, στα εκτός έδρας παιχνίδια της, είναι εντυπωσιακό και σχεδόν απίστευτο. Συνολικά μέσα τη σεζόν έχει κάνει 6 ήττες, από αυτές οι τρεις είναι εντός έδρας! Στο BCL έχει μετρήσει τρεις ήττες, εκ των οποίων οι 2 είναι εκτός έδρας.

Στη Γαλλία, όμως, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι σε 18 ματς, έχει υποστεί τρεις ήττες και όλες στην έδρα της. Η Ντιζόν, στα παιχνίδια μακριά από το σπίτι της μετράει εννιά νίκες σε ισάριθμα ματς, γεγονός που αποδεικνύει σαφώς την ικανότητά της, αλλά και τη συγκέντρωση που δείχνει στα ματς, που καλείται να παίξει με -ενδεχομένως- υψηλότερο δείκτη δυσκολίας. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του και η Πυλαία δεν αποτελεί ένα άπαρτο κάστρο. Στην ενότητα OPTA Stats μπορείτε να βρείτε τη διαφοροποίηση που υπάρχει στις εντός έδρας επιδόσεις του ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΛΟΡΑΝΤ ΛΕΝΙΙΑΜ

Γεννήθηκε το 1977 και ασχολήθηκε με την προπονητική από πολυ μικρή ηλικία, αναλαμβάνοντας την τύχη της Τουλόν μέσα σε ένα βράδυ έγινε προπονητής. Στην Τουλόν το ονομά του έχει αποκτήσει θρυλικές διαστάσεις, καθώς ο Λενιάμ παρμένει εκεί 13 ολόκληρα χρόνια, από το 1995 μέχρι το 2008. Το 2001 ανέβηκε με την Τουλόν στη μεγάλη κατηγορία, απ’ όπου έφυγε το 2008, για να επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα. Από το 2015 είναι προπονητής της Ντιζόν, η οποία, επί της εποχής Λενιάμ έχει σταθεροποιηθεί ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος. Στη φετινή σεζόν έχει μείνει αξέχαστη η δήλωση που έκανε μετά το ματς με τη Βιλερμπάν, όπου η ομάδα του ηττήθηκε εντός έδρας: “Η Βιλερμπάν είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και εμείς, στο πρώτο ημίχρονο εμφανιστήκαμε σαν μία ομάδα που μαζεύεται κάθε Κυριακή”

Διαβάστε εδώ τα τελευταία νέα

×