Basket League: Οι πρωταγωνιστές μιλούν για την 15η αγωνιστική

2020-01-10T16:16:08+00:00 2020-01-10T19:02:22+00:00.

Evaggelos Papadimitriou

10/Jan/20 16:16

Eurohoops.net
papantoniou_larisa

Η 15η αγωνιστική στη Basket League είναι προ των πυλών και οι πρωταγωνιστές των ομάδων μιλούν για τις δοκιμασίες που τους περιμένουν!

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Η Basket League ετοιμάζεται για μία ακόμα μία αγωνιστική (11-12/1) και οι 14 ομάδες ρίχνονται και πάλι στη ”μάχη” της βαθμολογίας, που μέχρι στιγμής είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και τώρα, οι πρωταγωνιστές των ομάδων μιλούν για τα όσα… έπονται στο πρωτάθλημα, μέσα από τα προσωπικά τους blogs στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ)

Επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό Πρωτάθλημα με την αναμέτρηση στη Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό. Μια ομάδα που εδώ και καιρό δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε, ωστόσο διαθέτει πολύ καλό ρόστερ, παίκτες δηλαδή που «διψάνε» για νίκες.

Η θέση της στο Πρωτάθλημα την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη, καθώς θα «χτυπήσει» όλα τα ματς μέχρι τέλους για να μην μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Περιμένουμε μια ομάδα πολύ καλά προετοιμασμένη.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ήττα στην Αμβέρσα για το Basketball Champions League. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να επανέλθουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα, ώστε να μην χάσουμε έδαφος στο Πρωτάθλημα.

Δεν θα έχουμε και τον Χάουαρντ (σ.σ Σαντ Ρος) από δω και στο εξής στις τάξεις μας, έναν πολύ «κομβικό» παίκτη για μας. Θα ήθελα να του δώσω συγχαρητήρια για τη μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ και του εύχομαι ό,τι καλύτερο γιατί πραγματικά το αξίζει. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και τρομερός επαγγελματίας.

Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ήφαιστος Λήμνου)

tsairelis_ifaistos

Η νέα χρονιά για εμάς δεν ξεκίνησε με τον τρόπο που θα θέλαμε. Μετά από ένα σημαντικό «διπλό», αδικήσαμε τους εαυτούς μας και τη δουλειά την οποία κάνουμε στη διάρκεια των προπονήσεων. Μας στενοχώρησε πολύ η εικόνα που παρουσιάσαμε στο Ρέθυμνο την προηγούμενη αγωνιστική και είμαι σίγουρος ότι το πάθημα, μάς έγινε μάθημα.

Στο προηγούμενο blog είχα γράψει ότι θέλουμε να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία αλλά αυτό πρέπει να φανεί στο γήπεδο και όχι με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην κρητική ομάδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε στη δύσκολη αναμέτρηση η οποία ακολουθεί απέναντι στον Πανιώνιο.

Έχουμε καταλάβει τα λάθη μας και στις ημέρες που προηγήθηκαν, δουλέψαμε σε υψηλούς ρυθμούς για να τα διορθώσουμε. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες με τον κόσμο στο πλευρό μας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.

Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι)

Καταφέραμε το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος να το κερδίσουμε σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι το Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή. Ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ, για να επιστρέψουμε στις νίκες.

Δυστυχώς αυτό δεν συνεχίστηκε στο Basketball Champions League. Παίζαμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας, με ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης, την Τενερίφη.

Δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Το κακό είναι ότι απογοητεύσαμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, γιατί στο παιχνίδι που παίξαμε εκτός έδρας με την Τενερίφη, δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Θέλαμε να κάνουμε το ίδιο και στο γήπεδο μας και δεν τα καταφέραμε. Ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο δεν μπόρεσε να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι. Ελπίζουμε να τους αποζημιώσουμε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κανει ζημιές στο φετινό πρωτάθλημα και το έχει αποδείξει με τις νίκες που έχει κάνει απέναντι στον Προμηθέα, την ΑΕΚ και τον Ήφαιστο Λήμνου. Είναι μια ομάδα επικίνδυνη, πρέπει να την σεβαστούμε. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να περιορίσουμε τον Φράνκαμπ τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην δημιουργία του, για να καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος)

Την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε να πετύχουμε μια πολύ σπουδαία νίκη, αυτή κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Μια νίκη που τη χρειαζόμασταν τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά, καθώς προερχόμασταν από δυο… άσχημες εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε με συνέπεια να γνωρίσουμε ισάριθμες ήττες.

Ωστόσο, στον αγώνα της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου μπορέσαμε να δείξουμε χαρακτήρα και να φτάσουμε σε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, κάνοντας χαρούμενο τον κόσμο μας που βρέθηκε κοντά μας και μας βοήθησε σημαντικά…

Άλλωστε – αν δεν κάνω λάθος – στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό ήταν και η πρώτη φορά φέτος που η έδρα μας το “Σοφία Μπεφόν” γέμισε και ήταν μια πάρα πολύ όμορφή εικόνα για μας. Επιπροσθέτως, ο συγκεκριμένος αγώνας είχε ιστορική σημασία για τον σύλλογο που γιόρταζε 120 χρόνια ζωής και ιδιαίτερα για το τμήμα μπάσκετ που μπήκε στον 2ο αιώνα της αδιάλειπτης παρουσίας του, από τότε που δημιουργήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Γι αυτό, λοιπόν, τον λόγο ήταν ακόμα πιο σημαντικό ότι καταφέραμε να συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με μία νίκη.

Αυτή την αγωνιστική (σ.σ. 15η) φεύγουμε μακριά από το σπίτι μας, μετά από πολύ καιρό και στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε μια αρκετά καλά δουλεμένη, αλλά και σκληρή ομάδα.

Ο Ήφαιστος Λήμνου, μια νέα ομάδα τα τελευταία χρόνια στην Α1, έχει καταφέρει να κάνει μια πολύ καλή πορεία ως τώρα στην EKO Basket League, κάτι που μαρτυρά και η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται, αφού είναι ένα… βήμα πίσω από την πρώτη 4άδα, στην 5η θέση.

Ο προσεχής μας αντίπαλος έχει εμπειρία σαν και αναμένουμε ένα δύσκολο για μας παιχνίδι. Το γεγονός ότι ο κόσμος της Λήμνου έχει αγκαλιάσει την ομάδα και τη στηρίζει γεμίζοντας το κλειστό “Νίκος Σαμαράς” κάνει το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Έχουμε δείξει, όμως, ότι σαν ομάδα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες έδρες. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας.

Μπορεί να είχαμε μια δύσκολη βδομάδα λόγω των πολλών απουσιών στις προπονήσεις, λόγω τραυματισμών αλλά και ιώσεων, ωστόσο θα παλέψουμε όλοι για τη νίκη!!

Θοδωρής Ζάρας (Ηρακλής)

zaras-iraklis

Έχουμε μπροστά μας ένα δυνατό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη εκτός έδρας και η αλήθεια είναι πως στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα κόντρα στο Περιστέρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αυριανή αναμέτρηση έχει τις ιδιαιτερότητες του τοπικού ντέρμπι που δίνουν ξεχωριστό χρώμα και σημασία στην προσπάθεια μας. Γνωρίζουμε πως ο Άρης δίνει μάχη για την επιβίωση του και την παραμονή στην κατηγορία και θα αγωνιστεί σκληρά για να μας κερδίσει.

Παρόλα αυτά ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός και για εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε το καλό σερί που έχουμε χτίσει στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την φετινή σεζόν και θα μοχθήσουμε για να φύγουμε με το διπλό από το «Nick Galis Hall».

Δουλέψαμε όλοι την βδομάδα πάνω σε θέματα τακτικής, μελετήσαμε το παιχνίδι του αντιπάλου μας και έχουμε συγκεκριμένο πλάνο το οποίο αν τηρήσουμε και είμαστε πνευματικά σταθεροί, έχουμε σημαντικές πιθανότητες να διεκδικήσουμε την νίκη.

Το πρωτάθλημα της ΕΚΟ Basket League έχει ακόμα μεγάλο δρόμο και κάθε θετικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που θέσαμε από την έναρξη της σεζόν και έχοντας πίστη στις ικανότητες μας και στην δύναμη μας σαν ομάδα συνολικά ευελπιστούμε πως τελικά θα καταφέρουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας που μας στηρίζει συνεχώς όχι μόνο στο Ιβανώφειο, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια

Νώντας Παπαντωνίου (Λάρισα)

papantoniou_larisa

Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας επιτεύχθηκε μέσα στην Πάτρα με την ομάδα του Προμηθέα.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και κατακτήσαμε μια δίκαιη νίκη. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε άγχος και πρέπει για εμάς. Κάτι που δεν ισχύει για τα επόμενα παιχνίδια.

Ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε τους αντιπάλους με τους ίδιους στόχους με εμάς ή καλύτερα, με την ίδια βαθμολογική θέση με εμάς.
Το κακό της υπόθεσης είναι ότι από δω και πέρα θα ανταγωνιστούμε τις μεγάλες ομάδες του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Δυστυχώς για το ευρύ κοινό, αυτές οι δυο μεγάλες ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις κ στον επόμενο αγώνα αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ.

ΔΕΝ μπορώ να μας χαρακτηρίσω φαβορί σε καμία περίπτωση. Η ομάδα του ΠΑΟΚ με τις αλλαγές που έκανε βρήκε χημεία, παίζει παρά πολύ καλά και τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνο τους.

Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι θα πρέπει ν σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι τους και να περιορίσουμε τους παίχτες της περιφέρειας γιατί είναι όλοι πολύ καλοί εκτελεστές και καλοί στο ένας εναντίον ενός παιχνίδι. Σουτάρουν πολύ καλά από το τρίποντο και δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Ελπίζω στο να γεμίσει το γήπεδο και να καταφέρουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που διάβασα και μου άρεσε. Οι δηλώσεις του φίλου μου του …Μπογρίνιο σε πρόσφατη συνέντευξη του για τη διαφορά του ελληνικού πρωταθλήματος με του ισπανικού. Συμφωνώ πως είναι μεγάλη.

Ήμουν τυχερός γιατί πέρασα ένα χρόνο από την Ισπανία και είδα την νοοτροπία και το πως αντιμετωπίζουν το μπάσκετ και τους αθλητές και η διαφορά είναι χαοτική. Εκεί το απολαμβάνεις, είσαι ο εαυτός σου και σε αγαπάνε γι’ αυτό που είσαι. Χωρίς κόμπλεξ και κράξιμο. Μακάρι να αλλάξουμε κάποια στιγμή αλλά φταίει η παιδεία μας σαν άνθρωποι!

Σταύρος Σχίζας (ΠΑΟΚ)

Μπορεί να έχει περάσει μια εβδομάδα, αλλά δεν γίνεται να μην αναφερθώ σε αυτό που έζησα την προηγούμενη Κυριακή. Ένας από τους λόγους που ήρθα στον ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια ήταν για να ζήσω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος του.

Είχαμε κάποια παιχνίδια με πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, αλλά αυτό που έγινε κόντρα στον Άρη δεν το είχαμε ξαναζήσει. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, η ατμόσφαιρα καταπληκτική και νιώθω τυχερός που το έζησα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα το ξαναζήσω.

Αρχίσαμε το 2020 με δύο νίκες, οι οποίες, όμως, δεν λένε τίποτα ακόμα. Ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε στη Λάρισα για να κερδίσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το πετύχουμε. Νιώθουμε καλύτερα, αλλά ξέρουμε ότι και η Λάρισα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη.

Για να ξεφύγουμε λίγο από το μπάσκετ, θέλω να αναφερθώ λίγο στο βιβλίο που διαβάζω αυτό τον καιρό, το “Origin” του Dan Brown. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της σειράς με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λάνγκτον και τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις του βιβλίου. Είναι βιβλία που σε… κρατάνε!

Σκεφτείτε ότι το “Origin” το ξεκίνησα το πρωί της Δευτέρας στο αεροπλάνο για την Κλαϊπέντα και λογικά θα το τελειώσω σήμερα το βράδυ! Αν μου ζητούσε κάποιος να κάνω μια λίστα με το καλύτερα βιβλία από αυτή τη σειρά, στο νούμερο «1» θα ήταν ο “Κώδικας Ντα Βίντσι”, στο «2» οι “Άγγελοι και Δαίμονες”, στο «3» το “Χαμένο Συμβόλο” και στο «4» το “Inferno”. Η σειρά, όμως μπορεί να αλλάξει, γιατί το “Origin” έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τόαρλιν Φιτζπάτρικ (Άρης)

fizpatrick_aris

Η αλήθεια είναι ότι κρατάω αρκετή ώρα το κινητό στα χέρια μου και όλο ξεκινάω να γράψω δυο-τρία πράγματα, αλλά καταλήγω να τα σβήνω. Όχι, ότι δεν ξέρω τι να σας πω… Όχι!

Απλά θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να μιλήσουν οι πράξεις και να «ακουστούμε» επιτέλους μέσα στο γήπεδο, παρά να κάνουμε συνέχεια δηλώσεις για το τι έχει συμβεί ή για το τι ευχόμαστε να γίνει στο μέλλον και ν’ αναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους πράγματα.

Η κατάσταση γενικά είναι πάρα πολύ δύσκολη, όλοι το γνωρίζουν αυτό! Και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, όταν την προηγούμενη Κυριακή δεν παίξαμε καθόλου καλά, με αποτέλεσμα να χάσουμε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αν σταθούμε όμως στη συγκεκριμένη εμφάνιση, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να κυνηγήσουμε τους αγώνες που έχουν απομείνει, και ιδιαίτερα τους δύο επόμενους, απέναντι σε Ηρακλή και Λάρισα, τα οποία τα έχουμε και μέσα στην έδρα μας. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά έχουμε πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρχής, γενομένης από αύριο.

Ξέρω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε χαρίσει περισσότερες πίκρες απ’ ότι χαρές στον κόσμο μας και ίσως οι εμφανίσεις μας να έχουν απογοητεύσει και να έχουν θυμώσει αρκετούς φίλους της ομάδας μας, όμως θέλω να γνωρίζετε ότι, παρά τις δυσκολίες, προσπαθούμε όλοι μας για το καλύτερο και πάντα παίζουμε για τη νίκη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο ιστορική είναι η φανέλα, που φοράμε και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε με όλη μας τη δύναμη να κρατήσουμε τον Άρη στη κατηγορία κι ας είμαστε με την πλάτη στο τοίχο. Αρκετά με τα λόγια, όμως.

Ελπίζω το Σάββατο να τα κάνουμε επιτέλους πράξη και να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας και των δύο ομάδων. Εύχομαι το «Nick Galis Hall» να είναι και πάλι γεμάτο και με τη βοήθεια του κόσμου μας, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. Εις το επανειδείν φίλοι μου!

Χριστόφορος Ραζής (Ρέθυμνο)

razis_rethimno

Η νέα χρονιά αποδείχθηκε γούρικη για εμάς. Τουλάχιστον το ξεκίνημα της. Θεωρώ πως κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μας τη φετινή σεζόν. Κάναμε σχεδόν τα πάντα σωστά, ακολουθήσαμε το πλάνο που μας είχε δοθεί, περιορίσαμε την επιθετική ικανότητα του αντιπάλου και φτάσαμε στην 6η νίκη.

Στην 6η σερί επιτυχία στο γήπεδο μας, το οποίο αποτελεί μοναδικό επίτευγμα για την ομάδα μας, ειδικά με τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε. Αυτό είναι που μας έχει διατηρήσει μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό και αυτό θα πρέπει να πράξουμε σε όλα τα ματς που ακολουθούν στο «Μελίνα Μερκούρη», για να είμαστε σίγουροι για την επίτευξη του στόχου. Όσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος σε αυτό το τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Όμως, σε σχέση με τον α’ γύρο θα πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας στα εκτός έδρας ματς. Αύριο, φυσικά, έχουμε μία πολύ δύσκολη αποστολή σε μία έδρα που έχει ακριβώς τον ίδιο θετικό απολογισμό με εμάς. Με τον αντίπαλο να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να διαθέτει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της κατηγορίας.

Το Περιστέρι είναι σαφώς το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση, αλλά και εμείς θα κοιτάξουμε τη δουλειά μας. Η συγκέντρωση και η αφοσίωση στην αμυντική μας λειτουργία μπορούν να μας δώσουν κάτι θετικό. Άλλωστε, η προϋπόθεση για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή είναι οι νίκες και εκτός έδρας. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει για εμάς στον β’ γύρο.

Φίλιππος Καλογιαννίδης (Κολοσσός Ρόδου)

Δυστυχώς για εμάς η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά και όπως θα θέλαμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη σε μία δύσκολη έδρα και κόντρα σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε.

Ήμασταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά δυο-τρεις λάθος επιλογές μας, όπως και οι βολές του Πανιωνίου άνοιξαν τη διαφορά και έτσι ηττηθήκαμε. Όπως έχουμε πει ξανά, δεν υπάρχει χρόνος να μένουμε στα προηγούμενα παιχνίδια και θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά.

Σκοπός μας είναι να παλεύουμε για τη νίκη είτε παίζουμε στην έδρα μας, είτε μακριά από αυτή και τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας κόντρα στην ΑΕΚ. Μία ομάδα που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε φοβερή φόρμα.

Βέβαια, έρχεται από ένα κακό ευρωπαϊκό ματς που έκανε στο Βέλγιο και ηττήθηκε από την Άντβερπ, όπου μακάρι να έκανε αυτή την εμφάνιση και με εμάς. Παραμένει, όμως, μία ομάδα με ποιότητα και πολλές λύσεις και θα δούμε πως θα παρουσιαστεί απέναντί μας.

Εμείς, όπως είπα, χτυπάμε κάθε παιχνίδι και ειδικά αυτά που είναι στην έδρα μας. Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην ΑΕΚ να βρει ρυθμό και θα πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας.

Δείτε εδώ τα τελευταία νέα

×