Προμηθέας: Νίκησε το Λαύριο, κάνοντας… τόπο στα ΝΙΑΤΑ! (vid)

2019-12-07T18:24:07+00:00 2019-12-07T19:46:14+00:00.

Evaggelos Papadimitriou

07/Dec/19 18:24

Eurohoops.net

Ο Προμηθέας δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στο Λαύριο, το οποίο και κέρδισε στη Πάτρα, για να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πήραν χρόνο συμμετοχής τέσσερις ”μικροί” της ομάδας σε μία εξαιρετική κίνηση από τον Μάκη Γιατρά!

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Ο Προμηθέας δεν είχε πρόβλημα κόντρα στο Λαύριο, το οποίο και κέρδισε στη Πάτρα με σκορ 77-66, σε ένα ματς που ο Μάκης Γιατράς έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε τέσσερις νεαρούς παίκτες από την ακαδημία,τους Λευτέρη Μαντζούκα, Νάσο Μπαζίνα, Χρήστο Καφέζα και Περικλή Κουρουπάκη!

Πλέον, οι νικητές βρίσκονται στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 7-3, όσο έχει και το Περιστέρι, όμως η νίκη τους στο μεταξύ τους ματς, τους εξασφαλίζει προσωρινά τη δεύτερη θέση. Όσο για το Λαύριο, είναι πλέον στο… 50% με 5 νίκες και ισάριθμες ήττες, με το τρίποντο να είναι ”πληγή” με μόλις 2/19 (10%), έναντι του 12/21 (57%) του Προμηθέα.

Για την 11η αγωνιστική, ο Προμηθέας φιλοξενείται από τον Ηρακλή (14/12, 15:45), ενώ το Λαύριο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (14/12, 17:45).

Η εξέλιξη: Ο Προμηθέας ξεκίνησε ελαφρώς καλύτερα την αναμέτρηση, με το Λαύριο να μπαίνει από νωρίς στον ρόλο του κυνηγού. Οι γηπεδούχοι, με μπροστάρηδες τους Οκτάβιους Έλις και Κρις Μπαμπ, μπόρεσε και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +24-18, με τη συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη.

Η αποχώρηση του Γιώργου Μπόγρη δεν επηρέασε σε κάτι τους Πατρινούς, οι οποίοι είχαν και αυτή τη φορά ”όπλο” το τρίποντο. Με 8/14, έναντι 1/7 του Λαυρίου, η διαφορά ξέφυγε για το 46-29 του ημιχρόνου.

Δεν δυσκολεύτηκε και ”καθάρισε”

promitheas_hall

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ελαφρώς υπέρ των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ναι μεν μείωσαν σε 65-51 στο φινάλε του, παρόλα αυτά, το σαφές προβάδισμα παρέμεινε στα χέρια του Προμηθέα, που είχε σε μεγάλη ημέρα τον Τσέις Φίλερ. Όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, με τους πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τον Μάκη Γιατρά να ρίχνει στο παρκέ παίκτες από την ακαδημία, όπως οι Καφέζας, Κουρουπάκης, Μαντζούκας και Μπαζίνας, οι οποίοι μάλιστα έπαιξαν μαζί με τον Δημήτρη Αγραβάνη, σε μία τεράστια στιγμή για το μέλλον της ομάδας και φυσικά του ελληνικού μπάσκετ!

Το σκορ έγινε 69-56 στο 35′, όμως το 72-56 λίγο αργότερα, έβαλε ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Λαυρίου να τα ”σπάνε” από το τρίποντο, κάτι που στοίχισε σε μεγάλο βαθμό. Το τελικό 77-66 έδωσε την 7η νίκη στον Προμηθέα, με τους τέσσερις νεαρούς της ακαδημίας του να είναι το μεγαλύτερο κέρδος!

Πού κρίθηκε: Η δεύτερη περίοδος ήταν κομβική για την έκβαση του ματς, με τον Προμηθέα να σκοράρει 22 πόντους και να δέχεται 11. Όλα τελείωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και η διαφορά δεν έπεσε με μονοψήφια επίπεδα, παρά την αντεπίθεση του Λαυρίου.

Παίκτης-κλειδί: Κορυφαίος των νικητών ο Τσέις Φίλερ με 18 πόντους (3/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ, ενώ 13 με 5 είχε ο Οκτάβιους Έλις. Εξαιρετικός ο Δημήτρης Αγραβάνης με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από πλευράς Λαυρίου, ξεχώρισε με 14 πόντους ο Μαλίκ Ντάιμ, όσους και ο Κάιλ Άλμαν.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-29, 65-51, 77-66

Τα στατιστικά:

Μάκης Γιατράς: ”Θέλουμε να βγουν Έλληνες παίκτες, υπάρχει έλλειψη”

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Προμηθέα:

”Τολμούν οι προπονητές, τολμάει όμως και η διοίκηση. Αυτό είναι κάτι που αρέσει και στον κόσμο. Χαρούμενοι για τη νίκη και την υποστήριξη του κόσμο. Ήταν ό,τι καλύτερο αυτό.

Δεν τους είπα μην χάσετε, αλλά να είστε συγκεντρωμένοι και μην με αναγκάσετε να σας βγάλω. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα όμως. Κάναμε καλή εμφάνιση και μην μείνουμε μόνο στους μικρούς. Ήμασταν εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο και πάμε για το επόμενο παιχνίδι στην Μπολόνια.

Στόχος είναι τα παιδιά να έχουν ρόλο στο μέλλον. Έχουμε έλλειψη σε Έλληνες παίκτες. Εμείς θέλουμε να βγούνε παιδιά. Είναι δύσκολο αλλά είναι και στο χέρι των παιδιών. Εμείς έχουμε παιδιά που είναι συγκεντρωμένα. Να έχουν υγεία και να τους βοηθήσει ο Θεός”.

Χρήστος Σερέλης: ”Με 17 φάουλ, σημαίνει ότι δεν… αγγίξαμε άνθρωπο!”

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Λαυρίου:

«Αρχικά να πω συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την μέχρι τώρα πορεία που έχει στην Ευρώπη και στο Κύπελλο, όπου απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται στους ημιτελικούς, αλλά και στο πρωτάθλημα”, τόνισε ο προπονητής του Λαυρίου, για να συνεχίσει: “Πήραμε ένα πολύ καλό μάθημα ως ομάδα σήμερα, για το τι σημαίνει Basket League. Ο Προμηθέας μετά το 12’ – 13’ ήταν πολύ καλός κατάφερε από τους έξι πόντους να φτάσει τη διαφορά στους 23. Είναι ξεκάθαρο πως η διαφορά δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του παιχνιδιού.

Τα νέα παιδιά που μπήκαν να παίξουν δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, γι’ αυτό αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη και είναι λογικό. Γι’ αυτό η διαφορά μειώθηκε. Ήταν μια κακή δική μας εμφάνιση, όπως και με τον Ηρακλή απέναντι σε έμπειρους καλούς παίκτες Έλληνες και Αμερικάνους. Δείξαμε για άλλη μια φορά πως δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά κυρίως να παίξουμε το παιχνίδι. Έχουμε 17 φάουλ μόνο σε όλο το παιχνίδι σε 40′. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε αγγίξει άνθρωπο. Οπότε αν παίζεις εκτός έδρας με ομάδες όπως με τον Προμηθέα θα ήταν το αποτέλεσμα αυτό και ακόμη μεγαλύτερη η διαφορά αν συνέχιζε ο Προμηθέας με τους βασικούς του παίκτες”.

Διαβάστε τα τελευταία νέα εδώ

×