Σάμουελς στο Eurohoops: “Είπα όχι στον Πιτίνο, για να βοηθήσω την οικογένειά μου” (video)

2020-01-19T16:21:53+00:00 2020-01-20T00:01:34+00:00.

admin69

19/Jan/20 16:21

Eurohoops.net
samuels_eurohoops_interview

Ο Σαμάρντο Σάμουελς μίλησε στο Eurohoops για την σχέση του με τον Ρικ Πιτίνο, τον Γιουσέιν Μπολτ και όχι μόνο!

Του Αχιλλέα Μαυροδόντη/ info@eurohoops.net

Ο Πανιώνιος παλεύει με αξιώσεις για την παραμονή του και ένας από τους βασικότερους λόγους για αυτό είναι ο Σαμάρντο Σάμουελς. Ο Τζαμαϊκανός σέντερ ανέβασε επίπεδο τον Ιστορικό και πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις τον κρατάει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Ο Σαμ-Σαμ μετράει μέχρι στιγμής κάτι λιγότερο από 18 πόντους με 6,5 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, και 7,7 κερδισμένα φάουλ ανά αγώνα, με την αξιολόγησή του να φτάνει στο 16,5 ανά αγώνα.

Ο Σαμάρντο Σάμουελς μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη στις 18 Οκτωβρίου και έκτοτε έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στο παρκέ, δίνοντας την δική του απάντηση σε όσους τον είχαν… τελειωμένο από τόσο νωρίς.

Ο ίδιος μίλησε στο Eurohoops για την παρουσία του στην Ελλάδα, σχολίασε την εμπειρία του με τον Ρικ Πιτίνο στο Κολέγιο, αλλά και την  πρόσληψή του στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Παράλληλα μίλησε για τα παλαιότερα σενάρια που τον ήθελαν στο στόχαστρο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και στην σχέση του με τον συμπατριώτη του, Γιουσέιν Μπολτ.

Σαμάρντο Σάμουελς λοιπόν στο Eurohoops.net…

Πώς είναι η εμπειρία σου στην Ελλάδα μέχρι τώρα;

“Την εμπειρία μου στην Ελλάδα; Την αγαπώ! Λατρεύω το ότι μετά την προπόνηση μπορώ να δω την θάλασσα. Μου αρέσει ο καιρός, το φαγητό, κάτι που είναι κακό για εμένα γιατί προσπαθώ να χάσω κιλά, αλλά γενικά είναι πολύ όμορφα για εμένα. Δεν περίμενα να είναι έτσι. Είναι ένα μέρος που πάντα ήθελα να έρθω σαν παιδί. Μου δίνει μια αίσθηση ηρεμίας. Όταν έρχομαι να δουλέψω, όταν ξυπνάω το πρωί. Είναι πολύ ήρεμα και μου αρέσει αυτό. Πέρσι ήμουν στην Γαλλία, που ήταν λίγο πιο διαφορετικά για εμένα, αλλά μου αρέσει εδώ. Μου δίνει περίπου το ίδιο vibe με την Βαρκελώνη, λόγω των παραλιών και γενικά είναι πολύ χαλαρωτικά”.

Όταν ήσουν μικρός τι έπαιζες; Μπάσκετ ή ποδόσφαιρο;

“Ήμουν ποδοσφαιριστής. Το όνειρό μου σαν παιδί ήταν να παίξω στην αγγλική Premier League. Θυμάμαι ότι είχε δοκιμαστικά στο μπάσκετ και δεν με είχαν κόψει σε εκείνα του ποδοσφαίρου. Ο κόουτς μου είπε “ετοιμάζουμε ομάδα μπάσκετ και χρειαζόμαστε μερικούς ψηλούς”. Εγώ ήμουν ο ψηλότερος στο σχολείο. Μια μέρα είδα λίγα παιχνίδια μπάσκετ στην τηλεόραση και είπαν “οκ θα δοκιμάσω”. Την πρώτη μέρα ήμουν καλός, γιατί θυμόμουν όλα όσα είχα δει στην τηλεόραση. Μετά όμως ήμουν τραγικός. Στη συνέχεια η μητέρα μου μου αγόρασε ένα ζευγάρι μπασκετικά παπούτσια και τότε τελείωσε το θέμα γιατί από την στιγμή που μου πήρε παπούτσια η μαμά μου έπρεπε να πάω”.

Ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Τζαμάικα είναι ο Γιουσέιν Μπολτ. Τον γνωρίζεις έτσι;

“Τον γνωρίζω τον Γιουσέιν. Εκείνος κι εγώ είμαστε κοντά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η μαμά του και η μαμά μου είναι οι καλύτερες φίλες. Στο λύκειο ήμασταν σε αντίπαλα σχολεία. Εγώ ήμουν στο Μισέτ, εκείνος στο Ουίλιαμ Νιμπ. Είναι και εκείνος ψηλός, οπότε μερικές φορές προσπάθησε να παίξει μπάσκετ με τα παιδιά αλλά δεν ήταν τόσο καλός. Ήταν καλό να ξέρω ότι εκείνη την περίοδο εγώ ανέβαινα κι εκείνος ήταν στον δρόμο για την κορυφή. Κυριαρχήσαμε λοιπόν όντας Τριλάνι και οι δύο”.

Πώς ήταν η εμπειρία σου με τον Ρικ Πιτίνο;

“Ήταν καλή. Το σχέδιό μου να πάω στο Λούιβιλ είχε στόχο να γίνω και υψηλό πικ στο Ντραφτ και να μπω στο ΝΒΑ. Δεν έγινε αυτό για εμένα. Όταν πήγα στο Λούιβιλ ήμουν ο νούμερο ένα παίκτης της χώρας. Πίστευα πως θα παίξω καταπληκτικά και θα επιλεχθώ ψηλά, όμως δεν έγινε έτσι. Δεν επιλέχθηκα στο Ντραφτ μετά την αποχώρησή μου από το Κολέγιο την 2η σεζόν μου. Θα ζήσω με αυτό, όμως η εμπειρία και η σκληράδα που πήρα από τον Ρικ Πιτίνο ήταν τρομερά για την καριέρα μου”.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, οπότε κατά την άποψή σου αυτό είναι καλό ή κακό για την ελληνική ομάδα;

“Είναι πολύ καλό. Ο κόουτς Πι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές που έχουμε στον κόσμο. Είναι στο Hall Of Fame στην Αμερική και η δουλειά του μιλάει από μόνη της. Έχει κερδίσει εθνικά πρωταθλήματα με το Λούιβιλ. Θεωρώ πως είναι σπουδαίο για την Ελλάδα, αλλά και για το μπάσκετ παγκοσμίως το να δούμε τι μπορεί να κάνει με την ελληνική ομάδα. Έχει πολύ ταλέντο οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει με αυτούς και αν καταφέρει να κάνει την Ελλάδα μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο”.

Διαβάσαμε πως όταν του είπες ότι θα φύγεις από το κολέγιο σου είπε “Περίμενε έναν ακόμα χρόνο και τότε θα είσαι έτοιμος”. Πιστεύεις πως αν τον άκουγες θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εσένα;

“Πιστεύω πως ναι. Όταν ήμουν νέος και προερχόμενος από την Τζαμάικα, η φτώχεια είναι μεγάλο πράγμα. Επιπλέον προέρχομαι από φτωχή οικογένεια, οπότε η απόφασή μου ήταν οικονομική. Δεν ήθελα να ακούσω τον κόουτς, γιατί ήθελα να βγάλω λεφτά για την οικογένειά μου. Και αυτό έκανα. Πίστευα πως είμαι αρκετά καλός για να μπω στο ΝΒΑ, ανεξάρτητα από το αν είμαι εκεί για 1,2 ή 3 χρόνια. Όταν πήγα στο κολέγιο ήξερα πως είμαι ήδη παίκτης του ΝΒΑ”.

Ήσουν ποτέ κοντά στο να υπογράψεις με κάποια ελληνική ομάδα; Γα παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακού, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν στην Ευρωλίγκα;

“Από όσο θυμάμαι όχι. Είχαμε μερικές συζητήσεις, αλλά τίποτα μεγάλο. Ενδιαφέρθηκαν, αλλά ποτέ δεν ήμασταν κοντά στο να υπογράψουμε. Γενικά, το να μπορείς να παίζεις μπάσκετ είναι ευλογία, οπότε δεν μετανιώνω για κάτι. Πρόκειται για μια διδακτική εμπειρία . ακόμα το να παίζω εδώ, σε σχέση με την Μπαρτσελόνα ή την Αρμάνι, είναι μια πρόκληση που πρέπει να αποδεχθώ. Κανείς δεν ρωτάει “πού παίζει”, αλλά “πόσο καλός παίκτης είναι”, αν «μπορεί να βοηθήσει την ομάδα” και αν “μπορεί να βοηθήσει αυτή την ομάδα να πάρει νίκες”. Σε τέτοια πράγματα βάσισα την καριέρα μου. Αγαπώ το παιχνίδι και το να μπορώ να παίξω στην Ελλάδα είναι φανταστικό. Ακόμα και το να έχω απλά δουλειά. Πριν 2 μήνες ήμουν στη Νέα Υόρκη και δεν είχα καν δουλειά και αισθανόμουν πικραμένος γιατί πίστευα πως είμαι αρκετά ταλαντούχος για να έχω δουλειά και πιο ταλαντούχος από τους περισσότερους παίκτες, αλλά δεν είχα προτάσεις. Όμως επέμεινα και τελικά βρήκα αυτή τη δουλειά και προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος γίνεται. Η ζωή ενός μπασκετμπολίστα έχει τα πάνω και τα κάτω της, αλλά εσύ πρέπει να μείνεις στην πορεία σου και να συνεχίζεις να δουλεύεις. Ό,τι και να σου έρθει, πρέπει να το αντιμετωπίσεις”.

Διαβάστε ΕΔΩ τα τελευταία νέα

×