Πορζίνγκις – Μαριάνοβιτς μαζί ως νέοι “δίδυμοι πύργοι”

2019-10-11T09:17:37+00:00 2019-10-11T09:17:37+00:00.

Dimitris Minaretzis

11/Oct/19 09:17

Eurohoops.net

Ο Ρικ Καρλάιλ σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιεί μαζί τον Κρίσταπς Πορζίνγκις και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, δύο παίκτες πάνω από τα 2.20μ.!

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Ο όρος “δίδυμοι πύργοι” έχει ξεπεραστεί προ πολλού στη σύγχρονη μπασκετική εποχή και μας πάνε πίσω στη δεκαετία του ’80 όταν εμφανίστηκε ο Ραλφ Σάμπσον (2.24μ.) στους Ρόκετς και έπαιζε δίπλα στον Ακίμ Ολάζουον (2.13μ.).

Ωστόσο, τα αθλητικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ευέλικτου Πορζίνγκις (2.21μ.) επιτρέπουν σκέψεις στον Ρικ Καρλάιλ να τον βάζει δίπλα στον Μαριάνοβιτς όταν ο Σέρβος σέντερ (2.24μ.) θα σηκώνεται από τον πάγκο. Έστω και για 10-12 λεπτά κοινής παρουσίας.

Το φαντάζεστε όμως; Δύο παίκτες με τέτοιο ύψος στο παρκέ μαζί, θα προκαλέσουν προβλήματα στις αντίπαλες ρακέτες, ενώ αυτή των Μάβερικς θα μοιάζει απροσπέλαστη. Ο Πορζίνγκις, εξάλλου, έχει στο “οπλοστάσιο” του το μακρινό σουτ οπότε δεν θα υπάρχει σύγχυση όταν θα επιτίθενται οι Μάβερικς, ενώ από πέρυσι άρχισε να σουτάρει τρίποντα κι ο Μαριάνοβιτς!

Ο Ρικ Καρλάιλ σχολίασε στη Dallas Morning News το ποιόν του Σέρβου σέντερ:

“Είναι σπουδαίος τύπος και περιμένει έτοιμος για να παίξει. Θα είναι. Τον χαρακτηρίζει ο απόλυτος επαγγελματισμός. Διαθέτει μία εκπληκτική προσωπικότητα και μπορεί να παίξει”, είπε ο κόουτς των Μάβερικς.

Τι είπε ο Μαριάνοβιτς για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί στην ίδια πεντάδα με τον Πορζίνγκις; Στην πραγματικότητα έχει ήδη γίνει σε κάποιες προπονήσεις:

“Παίξαμε μερικά “διπλά” στην ίδια ομάδα. Έδειχνε τόσο καλό. Ειλικρινά. Να υπάρχουν δύο παίκτες με τέτοιο ύψος που να μπορούν να κινηθούν όπως εμείς; Δεν ξέρω ποιες ομάδες θα σκεφτούν να μας επιτεθούν όταν συμβεί”.

Δείτε τα τελευταία νέα

×