Ευρωλίγκα: Τα 5+1 συμπεράσματα της τρίτης διαβολοβδομάδας! (videos)

22/Dec/19 12:00 December 22, 2019

Aris Barkas

22/Dec/19 12:00

Eurohoops.net

H τελευταία διαβολοβδομάδα του 2019 άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις και το Eurohoops παραθέτει όλα όσα θα πρέπει να έχετε κατά νου ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του έτους και όχι μόνο.

Του Γιάννη Γιανναράκη/ info@eurohoops.net

Διπλές εβδομάδες τέλος για το 2019! 14η και 15η αγωνιστική αποτελούν πλέον παρελθόν, όμως ο απόηχος τους είναι έντονος, εντός και εκτός συνόρων. Ο Ολυμπιακός απέδειξε στο Βελιγράδι πως τα πεπραγμένα κόντρα στη Χίμκι ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, την ώρα που ο Παναθηναϊκός κέρδισε μπόλικη τροφή για σκέψη στο Τελ-Αβίβ. Στα υψηλότερα πατώματα κυριαρχεί πλέον… τριανδρία, ελέω Μάικ Τζέιμς, ο οποίος κατατρόπωσε την Εφές. Παράλληλα, η Μπασκόνια έλυσε την συνεργασία της με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκπέμπει… SOS στο Βόσπορο!

1. Ανεπίδεκτη μαθήσεως και γιατρειάς! 

Το έχει η μοίρα της φαίνεται να μας απασχολεί από την πρώτη μέχρι της τελευταία αγωνιστική για όλους τους λάθους λόγους. Με αρχή από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, η τουρκική ομάδα είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ντεμαράζ που θα την έφερνε έστω στο κατώφλι της οκτάδας, στέλνοντας μήνυμα στους ανταγωνιστές της πως το θηρίο δεν έχει ξεφτίσει.

Αντ’ αυτού, το τέλος της εβδομάδας βρίσκει την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε περαιτέρω δυσχερή θέση, κυρίως ψυχολογικά. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός πως η Φενέρ ηττάται ξανά εντός έδρας από μια εμφανώς κατώτερη -από πλευράς ποιότητας- ομάδα, σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να είχε “σβήσει” προ πολλού. Την “έπαθε” κόντρα στη Ζαλγκίρις, αποδείχτηκε εφτάψυχη κόντρα στην Άλμπα, όμως η τύχη δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην δική της πλευρά.

Σύμφωνοι, κανένα ματς -ειδικά- στη φετινή Ευρωλίγκα δεν μπορεί να θεωρηθεί ρουτίνα, όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η Φενέρ των περασμένων ετών θα αντιμετώπιζε προβλήματα σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Προφανώς αν μιλούσαμε για κάποια άλλη χρονιά, τώρα δεν θα αμφισβητούσαμε το κατά πόσο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μπορεί να νιώθει άνετα στην θέση που βρίσκεται. Η στήριξη από τα… ψηλά είναι ξεκάθαρη, όμως η εικόνα απελπισίας του Ζοτς στις πρόσφατες συνεντεύξεις Τύπου μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στις ακτές του Βοσπόρου. Έχει ο Σέρβος τεχνικός το αντίδοτο για αυτό το δημιούργημα; Όχι. Ακόμα τουλάχιστον…

×