Έπιασαν δουλειά οι μοτοσυκλετιστές του ΕΚΑΒ σε Ιστιαία και Αιδηψό (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έπιασαν δουλειά οι μοτοσυκλετιστές του ΕΚΑΒ σε Ιστιαία και Αιδηψό (ΦΩΤΟ)

Τα παλαιότερα περιστατικά πνιγμών λουόμενων στην λουτρόπολη της Αιδηψού και άλλους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, κυρίως ηλικιωμένων από καρδιακά επεισόδια, προβλημάτισαν τον Τομεάρχη ΕΚΑΒ Ευβοίας Νικόλαο Κόκκο και την Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σε συνέχεια της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με το ΕΚΑΒ, μετά την παραχώρηση των ανεκμετάλλευτων δημοτικών ασθενοφόρων που επισκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν από το ΕΚΑΒ, ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή μοτοσυκλετών ταχείας ανταπόκρισης, στελεχωμένες με διασώστες πτυχιούχους ΙΕΚ ΕΚΑΒ - κατόχους διεθνών πιστοποιήσεων και εξοπλισμό ανάλογο ενός ασθενοφόρου, που μόνο μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί διαθέτουν.
 
Την Κυριακή 1 Ιουλίου υποδεχτήκαμε τις δύο μοτοσυκλέτες ταχείας ανταπόκρισης, που παρέδωσε στον Δήμο μας ο κ. Κόκκος. 
Οι μοτοσυκλέτες ΕΚΑΒ θα παραμείνουν και θα περιπολούν για όλη την τουριστική περίοδο, ώστε να παράσχουν άμεσα πρώτες βοήθειες σε κρίσιμα περιστατικά, σε προβλεπόμενο χρόνο ελάχιστων λεπτών, με την διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων να μην το επιτρέπει.
 
Τα έξοδα διαμονής και σίτισης των διασωστών, που ανήκουν στον Τομέα ΕΚΑΒ Β. Εύβοιας ο οποίος στεγάζεται σε τμήμα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, αναλαμβάνει ο Δήμος».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA