Σπαθάρι Μαντουδίου: Απόδοση τιμών στους πεσόντες της ΕΛΔΥΚ από το Σύλλογο Ποντίων Εύβοιας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σπαθάρι Μαντουδίου: Απόδοση τιμών στους πεσόντες της ΕΛΔΥΚ από το Σύλλογο Ποντίων Εύβοιας (ΦΩΤΟ)

Η τελετή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου ΕΛΔΥΚ...

Μπροστά από το μνημείο των μαχητών ΕΛΔΥΚ, ο Σύλλογος Ποντίων Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά την τουρκική εισβολή του 1974. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σπαθάρι, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού που δεσπόζει μνημείο για τους πεσόντες.
Τους χορευτές συνόδευσαν μουσικά ο Νίκος Βασιλειάδης (λύρα) και ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος (νταούλι). Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνων, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Καραγιάννη να δηλώνει από το βήμα των εκδηλώσεων: 

«Όταν πίσω σου ως Έλληνας έχεις μια ατελείωτη σειρά από σταυρούς ηρώων, τότε μόνο περήφανος μπορείς να νιώσεις για το χρέος που κουβαλάς και για την ευθύνη που έχεις να κρατάς ψηλά τη σημαία σου και να τιμάς την πατρίδα σου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA