Κύμη - Αλιβέρι: Απάντηση Μπουραντά στην καταγγελτική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύμη - Αλιβέρι: Απάντηση Μπουραντά στην καταγγελτική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το κείμενο της απάντησης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου αναφέρει τα εξής:

«Όπως πληροφορηθήκαμε μέσω Δελτίου Τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα, από κλιμάκιο συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, επισκέφθηκαν τον Δήμο και διαπίστωσαν ορισμένα θέματα που αναφέρονται στο κείμενο όπως:

-Ζητήματα ασφαλείας, χωρίς να εξειδικεύσουν ούτε ενδεικτικά κάποιο πρόβλημα,

-Ότι δεν έχουν πάρει τα γάλατα που δικαιούνται από το 2016,

-Ότι δεν έχουν πάρει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του 2018,

-Ότι απασχολούνται υπάλληλοι για την λειτουργία του Νομικού Προσώπου, ή με παράλληλα καθήκοντα και σε άλλες εργασίες κλπ

-Ότι στέλνονται εξώδικα στους εργαζόμενους χωρίς να διευκρινίζεται για ποιο λόγο γίνεται αυτό κ.α..

Τα συνδικαλιστικά στελέχη, αν ήθελαν να έχουν πλήρη ενημέρωση θα έπρεπε να συναντηθούν και με την Δημοτική Αρχή, πράγμα που δεν έκαναν.

Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά τις ελλείψεις που έχουν όλοι οι Δήμοι της Χώρας, κυρίως οι Επαρχιακοί, ότι υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες και ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι ανύπαρκτες.

Επομένως, για να μην ακούσουν και από την Δημοτική Αρχή αυτά που ήδη γνωρίζουν, προτίμησαν να εκδώσουν Δελτίο Τύπου, αναφέροντας αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εργαζόμενοι, που έχουν, ή θεωρούν ότι έχουν, κάποια προβλήματα.

Δεν ειπώθηκε βέβαια ότι για τις καθυστερήσεις στην προμήθεια γάλακτος, η Δημοτική Αρχή έστειλε έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες απειλώντας για πειθαρχικό έλεγχο, για τις καθυστερήσεις αυτές, γιατί πιθανότατα δεν το ανέφερε κανένας από αυτούς που ρώτησαν.

Τώρα μπορεί με αυτό που αναφέρουμε να μας εγκαλέσουν και πάλι ότι απειλούμε τους εργαζόμενους, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, πρέπει κάποιοι να φταίνε.

Όσοι διαφωνούν με την προσπάθειά μας να λειτουργήσουμε με το προσωπικό που έχουμε στην διάθεσή μας, αφού δεν έχουμε την δυνατότητα προσλήψεων, πρέπει να μας πουν αν προτείνουν κάτι διαφορετικό.

Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, επιδιώκουμε την ενημέρωση και τη συνεννόηση με τα σωματεία στα οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι του Δήμου και θέλουμε καλή συνεργασία.

Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό γιατί η επίλυση πολλών προβλημάτων δεν εξαρτάται πάντοτε από εμάς και τους εργαζόμενους ή τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».
 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA