Κύμη: Θύελλα αντιδράσεων για την αλλαγή καταστατικού του Ινστιτούτου Γ.Ν.Παπανικολάου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύμη: Θύελλα αντιδράσεων για την αλλαγή καταστατικού του Ινστιτούτου Γ.Ν.Παπανικολάου

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μπουραντά να προτείνει στην ουσία την αλλαγή καταστατικού του Ινστιτούτου Γ.Ν.Παπανικολάου και την εξαίρεση συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο της οικογένειας του ερευνητή-ιατρού Γεώργιου Παπανικολάου...
 

«Αν πράγματι αυτό συμβεί, θα αποτελεί “ύβρη” στον παγκοσμίου φήμης ευεργέτη της ανθρωπότητας και προσβολή στην Κύμη και την ιστορία της» δήλωσε η Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αρετή Μπάτσα-Θωμά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, Δημήτρη Θωμά: 

«Η έλλειψη σεβασμού είναι το λιγότερο που μπορεί να τους αποδοθεί». Το ενδεχόμενο αυτό δεν άφησε ασυγκίνητη και την πρώην Δήμαρχο του πρώην Δήμου Στυραίων, Σοφία Μούτσου η οποία αναφέρει: 

«Δεν σχολιάζω ποτέ δημοσιεύσεις που αφορούν άλλον δήμο, σεβόμενη τις τοπικές κοινωνίες που έχουν ιδία αντίληψη για τα ζητήματά τους, αυτό εδώ αφορά όλους μας και εμένα ως γυναίκα. Θεωρώ ύβρη την εξαίρεση των μελών της οικογένειας του μεγάλου επιστήμονα και ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεωργίου Παπανικολάου από τη διοίκηση του Ινστιτούτου και δη στην ίδια του την ιδιαίτερη πατρίδα την Κύμη. Ο δήμος Κύμης θα πρέπει να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο και να διατηρεί πάντοτε ένα μέλος της οικογένειας Παπανικολάου ως ex officio μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ. Μιας τιμής που οφείλει όλη η ανθρωπότητα!»

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καλεί τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. να αναθεωρήσει την αλλαγή του καταστατικού ως προς αυτό το σημείο και συγχρόνως απευθύνει κάλεσμα και σε όλους τους Κουμιώτες να παραβρεθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Κύμης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA