Πτώση βράχων στο Δερβένι: Αυτοψία … κατόπιν εορτής από τον Φάνη Σπανό που ρίχνει τις ευθύνες στον «κακό καιρό» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πτώση βράχων στο Δερβένι: Αυτοψία … κατόπιν εορτής από τον Φάνη Σπανό που ρίχνει τις ευθύνες στον «κακό καιρό» (ΦΩΤΟ)

Από καθαρή τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα το μεσημέρι της Τρίτης (26-02-2019) όταν σημειώθηκε πτώση μεγάλων βράχων που ξήλωσαν τα πρόχειρα συρματοπλέγματα στο δρόμο προς τον Άγιο, στη περιοχή Δερβένι, σε ένα σημείο που συνδέει την Χαλκίδα με την Βόρεια Εύβοια (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ με τις φωτογραφίες)...

Περίπου ένα 24ωρο μετά το περιστατικό εμφανίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση ότι επισκέφθηκε το σημείο, τραβώντας μάλιστα και φωτογραφία, για να κάνει, όπως λέει, αυτοψία με μηχανικούς ρίχνοντας τις ευθύνες στο κακό καιρό και όχι στην πολυετή αδιαφορία των τοπικών αρχών και της Περιφέρειας που διοικεί απέναντι σε ένα χρόνιο πρόβλημα, όπως γνωρίζει και ο ίδιος.

Δείτε τι αναφέρει το δελτίο Τύπου του Φάνη Σπανού:

«Αυτοψία διενήργησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός με κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη θέση «Δερβένι» της Εθνικής οδού υπ’ αρ. 77 Χαλκίδας -Αιδηψού, όπου χθες σημειώθηκε κατολίσθηση τεράστιων βράχων.

Στην εν λόγω θέση υπήρχε απλή περίφραξη, έως ότου ενισχύθηκε με φράκτες και χαλύβδινο πλέγμα ειδικών προδιαγραφών υψηλής αντοχής, στο πλαίσιο έργου συντήρησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το 2018.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε άμεσα με την απομάκρυνση των βράχων και τοποθετήθηκε προειδοποιητική σήμανση, για τη διευκόλυνση των οδηγών. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης σε δυο φάσεις. Άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή τοιχίου οπλισμένου σκυροδέματος ύψους περίπου 6 μέτρων με υπερκείμενο ειδικό μεταλλικό φράχτη υψηλών αντοχών. 

Ταυτόχρονα δρομολογείται ένταξη και υλοποίηση έργου τύπου «cut and cover» στα πλέον κρίσιμα σημεία της θέσης «Δερβένι».

Μετά την αυτοψία, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Δυστυχώς, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στον Νομό το τελευταίο διάστημα προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές στις υποδομές μας. Χθες σημειώθηκαν μεγάλες καταπτώσεις, πρωτοφανούς μεγέθους. Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή επικινδυνότητα του σημείου, αυξάνουμε το επίπεδο ασφαλείας με έργα δύο φάσεων∙ άμεσα, αλλά και στρατηγικά. Η οδική ασφάλεια παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA