Μotocross στη Χαλκίδα: Παραλίγο σοβαρό ατύχημα από αντιαθλητική ενέργεια οδηγού - Αποπομπή και διακοπή συμβολαίου στον Νίκο Λυρίου! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μotocross στη Χαλκίδα: Παραλίγο σοβαρό ατύχημα από αντιαθλητική ενέργεια οδηγού - Αποπομπή και διακοπή συμβολαίου στον Νίκο Λυρίου! (ΦΩΤΟ)

Σοβαρό περιστατικό, που μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς, έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της προκριματικής διαδικασίας του τρίτου αγώνα της χρονιάς στη Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Πέι Δοκού Χαλκίδας...

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του κατακτήριου αγώνα κι ενώ ο Γιάννης Τουρατζίδης πανηγύριζεμε την ομάδα του, ο συναθλητής του, Νίκος Λυρίου πλαγιολίσθησε την μοτοσυκλέτα του και την έριξε επάνω τους με κίνδυνο να τραυματίσει κάποιον. Αυτό από μόνο του δεν ήταν ικανό να κατευνάσει τον θυμό, και προχώρησε σε χειροδικία ακολουθούμενη από εξύβριση.


Παράλληλα, Τουρατζίδης και Λυρίου ήρθαν σε επαφή μέσα στον αγώνα που οδήγησε σε πτώση του δεύτερου. 

H ομάδα της ΚΤΜ με το παρακάτω δελτίο τύπου, ανακοίνωσε ακολούθως τα εξής:

«Με το πέρας του κατατακτήριου αγώνα της MX1 στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Χαλκίδα θέλουμε ως εταιρία και ως ομάδα να ζητήσουμε συγνώμη για την αντιαθλητική, ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά του αθλητή μας Λυρίου Νικολάου.
 

Η ΚΤΜ πέραν της προσπάθειας για νίκη σε κάθε αγώνα και θέλει και προάγει το ευ αγωνίζεσθαι. Με δεδομένο ότι, ανάλογες συμπεριφορές όπως η χτεσινή δεν συνάδουν με το ήθος και το κύρος της εταιρίας μας, ανακοινώνουμε την διακοπή του συμβολαίου του ανωτέρω αναβάτη με την KTM.
 

Είμαστε πεποισμένοι πως η απόφαση μας αυτή είναι προς όφελος των αγώνων μοτοσυκλέτας στη χώρα μας. Ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αγωνιστικό περιβάλλον και έχοντας πάντα σαν στόχο την διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του σεβασμού προς όλες τις ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross η απόφαση αυτή είναι μονόδρομος.»

Ο Νίκος Λυρίου, προς τιμήν του, απέστειλε ανοικτή επιστολή, στην οποία ζητά δημόσια συγγνώμη για το συμβάν και έγραψε:

«Προς όλους τους φίλους και αθλητές του motocross. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά μου, τόσο στον συναθλητή μου για την ανάρμοστη απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη ενέργεια μου όσο και από την εταιρία που τον υποστηρίζει. Καθώς και από την εταιρία μου KTM θα ήθελα να ζητήσω επίσης συγνώμη γιατί η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το ήθος και το ευ αγωνίζεσθε που προωθεί. Λυπάμαι πολύ γι αυτό το συμβάν και για την εικόνα που βγήκε προς τα έξω για το πρόσωπο μου, αφού όσοι με γνωρίζουν καλά , ξέρουν πως δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας. Ήταν ένα άσχημο συμβάν στη λάθος χρονική στιγμή. Με καθαρό μυαλό και αφού έχω ηρεμήσει , συνειδητοποιώ πως έκανα μια άσεμνη πράξη για την οποία έχω μετανιώσει και δεν θα ήθελα να κριθεί το υπόλοιπο της καριέρας μου από ένα μεμονωμένο γεγονός».

Ο Νίκος Λυρίου...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA