Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χαλκίδα: Οι χειραψίες και οι selfies του Κυριάκου! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χαλκίδα: Οι χειραψίες και οι selfies του Κυριάκου! (ΦΩΤΟ)

Όπως σας είχε ενημερώσει το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ), στη Χαλκίδα βρέθηκε την Τρίτη (07-05-2019) ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο έγινε κυριολεκτικά «βδέλλα» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός...

Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Χαλκίδας, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας στο Βαθύ Αυλίδος, το εργοστάσιο AKFA (πρώην ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη), ενώ αργότερα, περικυκλωμένος από προσωπικούς φρουρούς και αστυνομικούς, έκανε την βόλτα του στο πεζόδρομο της Αβάντων όπου πήραν «φωτιά» οι χειραψίες και οι selfies.

 Τον πρόεδρο της ΝΔ δεν άφηναν σε ησυχία ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου και αρκετά άτομα που στοχεύουν σε μία θέση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ενώ ο Φάνης Σπανός δεν άφησε στιγμή τον Κ. Μητσοτάκη κάτι που δεν σχολιάστηκε θετικά από πολλούς.
Στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος του είναι η προσέλκυση επενδύσεων, επισημαίνοντας πως «επενδύσεις είναι οι άνθρωποι και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη πως «θέλουμε να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις για να μπορούν να στηρίζουν τους εργαζομένους» στέλνοντας μήνυμα πως «όταν τα πράγματα πάνε καλά, ένα κομμάτι του κέρδους να πηγαίνει στους εργαζομένους», είπε χαρακτηριστικά. Στο «αίτημα» ενός εργαζομένου να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου «τιμωρεί αυτούς που έχουν κολλήσει πολλά ένσημα» και επανέλαβε τη δέσμευση του για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα βάζει εμπόδια στην εργασία με παράλογα υψηλές εισφορές και θα διασφαλίζει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Πρόσθεσε, μάλιστα πως , δυστυχώς σήμερα «ένα κομμάτι της σύνταξης πηγαίνει στο άνεργο παιδί και το άνεργο εγγόνι, διότι έχει γίνει η σύνταξη ένα οικογενειακό επίδομα. Πρώτο μέλημα είναι να βρουν δουλειά τα παιδιά των συνταξιούχων».
Σε συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση των ναυπηγείων ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε πως σκοπός της επίσκεψής του είναι να τονίσει τη σημασία την οποία αποδίδει στον κλάδο της ναυτοεπισκευής, αλλά και να αναδείξει τις πολύ καλές σχέσεις της ΝΔ με τον κόσμο της εργασίας, με τους εργαζόμενους. «Είστε μια υγιής επιχείρηση η οποία κατάφερε και επιβίωσε και μεγάλωσε στα χρόνια της κρίσης. Αναδεικνύουμε μέσα από την παρουσία μας στην επιχείρησή σας τις σημαντικές προοπτικές που έχει ο κλάδος συνολικά. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να είναι χώρα πρωταγωνίστρια στην παγκόσμια ναυτιλία και να μην είναι πρωταγωνίστρια και στη ναυτικοεπισκευαστική δραστηριότητα. Εδώ το έχετε πετύχει σε μεγάλο βαθμό και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά σας σχέδια» είπε προσθέτοντας πως «αποδεικνύεται και εδώ, για άλλη μια φορά, ότι όταν ευημερεί μια επιχείρηση, ευημερεί διότι έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους, οι οποίοι αισθάνονται συμμέτοχοι στη συλλογική προσπάθεια. Και νομίζω ότι αυτό το παράδειγμα καλών εργασιακών σχέσεων, όπου και οι εργαζόμενοι αισθάνονται συμμέτοχοι στη συνολική προσπάθεια και αισθάνονται και οι ίδιοι ότι έχουν ένα όφελος από την επιτυχία της επιχείρησης, είναι ένα πρότυπο, το οποίο θέλουμε και εμείς να αναδείξουμε. Ως προς το μέλλον τώρα: αναγνωρίζω απόλυτα αυτό το οποίο είπατε, ότι δεν θα επενδύσει καμία επιχείρηση σημαντικά κεφάλαια εάν δεν υπάρχει αδειοδοτική και ρυθμιστική σταθερότητα.»
Νωρίτερα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ευβοίας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων). Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό για τη δουλειά που κάνει και υπογράμμισε την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι «με βάση τον απολογισμό των τακτικών προσλήψεων που έγιναν το 2018, μόλις το 9% των τακτικών προσλήψεων που έκανε από το ελληνικό Δημόσιο είναι επιστημονικό προσωπικό». Ενώ πρόσθεσε πως ο προγραμματισμός και τα σχέδια δομών όπως η συγκεκριμένη εμποδίζονται από την έλλειψη τακτικού προσωπικού.
Παράλληλα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Φάνη Σπανού σημείωσε: «Θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες τρεις μέρες στη Βουλή να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης. Ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τους Πολάκηδες. Ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω. Ποιος έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα και ποιος ενδιαφέρεται μόνο να αναμοχλεύει διχασμούς τους παρελθόντος. Τώρα, για τον κ. Τσίπρα, επειδή άκουσα αυτά τα οποία μου είπατε, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Τον είδα πολύ αγχωμένο, πολύ στεναχωρημένο. Μάλλον χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Μην ανησυχείτε, όμως: Θα τον στείλετε για μόνιμη ξεκούραση μετά τις εκλογές».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA