Δικαστήρια Χαλκίδας: Δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη οι επίσημες σταυροδοσίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων - Από Τρίτη και βλέπουμε... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη οι επίσημες σταυροδοσίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων - Από Τρίτη και βλέπουμε... (ΦΩΤΟ)

Σε αντίθεση με τα επίσημα αποτέλεσματα των Δήμων, της Περιφέρειας και των Ευρωεκλογών, δεν έχουν αναρτηθεί εως τώρα από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας οι επίσημες σταυροδοσίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από κανένα Δήμο της Εύβοιας...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό αναμένεται να γίνει από την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται, λόγω φόρτου εργασίας, και έχει υπάρξει σε πολλά Πρωτοδικεία της χώρας. Μάλιστα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης «περί της ανάγκης παράτασης της αναστολής των εργασιών των Δικαστηρίων, ενόψει της ιδιαίτερης δυσκολίας της εκλογικής διαδικασίας και του μεγάλου αριθμού ενστάσεων από υποψηφίους των Αυτοδιοικητικών εκλογών».

Αυτό σημαίνει παράταση στην αγωνία αρκετών προσώπων που η συμμετοχή τους στα όργανα διοίκησης κρίνεται από λίγες ψήφους, ενώ κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν στη συνέχεια ενστάσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι η σταυροδοσία που ανακοινώνεται από το site της Περιφέρειας από κάθε Δήμο ενδέχεται να περιέχει λάθη και δεν αποτελεί επίσημη ενημέρωση.

Ενστάσεις - προθεσμίες

Οι όποιες ενστάσεις θα ακολουθήσουν, πρέπει να γίνουν εφόσον προηγηθεί η επίσημη δημοσίευση (τοιχοκόλληση) του πίνακα των αποτελεσμάτων και παρέλθει το υποχρεωτικό 5ημερο που προβλέπει ο σχετικός νόμος και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εφτά (7) ημερών.

Ένσταση για τις Περιφερειακές – Δημοτικές Εκλογές μπορεί να ασκήσει κάθε εκλογέας εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της οικείας περιφέρειας ή αντίστοιχα στους εκλογικούς και ειδικούς καταλόγους του οικείου δήμου, καθώς καιόποιος υπήρξε υποψήφιος κατά τις εκλογές στην οικεία περιφέρεια ή στον οικείο Δήμο.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του EviaZoom.gr από τα Δικαστήρια Χαλκίδας:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA