Ισχυρός σεισμός στην Αττική, «ταρακούνησε» και την Χαλκίδα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ισχυρός σεισμός στην Αττική, «ταρακούνησε» και την Χαλκίδα!

Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλιμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικιού Ινστιτούτου και την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, «ταρακούνησε» την Χαλκίδα και πολλές ακόμη περιοχές της Εύβοιας...

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται σε βάθος 12 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του σε απόσταση 23 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων απο την την περιοχή της Μαγούλας.

Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19-07-2019) με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος. 

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή. 

Όπως εξήγησε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος, ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Στην περιοχή γίνονται διαρκώς μετασεισμοί, το μέγεθος των οποίων δεν έχει ξεπεράσει τα 3,5 Ρίχτερ.

Από την ισχυρή δόνηση έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, λόγω του φόρτου στα δίκτυα.

Αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση κάποιων περιοχών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA