Χαλκίδα: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Δείτε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Χαλκίδας...

Διαβάστε αναλυτικά:

Α. Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019
 
Ώρα 11:00: Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικές με το νόημα της ημέρας, στα σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης. Προσκύνημα σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων και οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων, προσερχόμενων με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές, Βαθμοφόρους. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.

Β. Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019
 
Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης, θριαμβευτικά, πατριωτικούς ύμνους και τραγούδια.
 
Ώρα 09:30: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών. Η τιμητική πομπή της Σημαίας θα σχηματιστεί στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας την 09:00 ώρα με κεφαλή προς την πλατεία του Ηρώου των Πεσόντων και θα αποτελείται από: α) Τρεις (3) τροχονόμους της Α.Δ. Ευβοίας, β) Τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκίδας, γ) Τέσσερις (4) εκπροσώπους του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας οι οποίοι θα κρατούν την προς έπαρση Σημαία από τα άκρα της σε οριζόντια θέση, δ) Αντιπροσωπείες εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και

ε) Διμοιρία 15 ανδρών ΛΔ/ΣΠΖ.
 
Ώρα 10:50: Ολοκλήρωση προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για τη Δοξολογία.
 
Ώρα 11:00: Επίσημη Δοξολογία στο Ναό στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κο Δημήτριο Δροσάτο.
 
Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.
 
Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Χαλκιδέων, Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Ευβοίας, Λιμενάρχη Χαλκίδας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ευβοίας, Πρόεδρο Εθνικού Συνδέσμου Αναπήρων- Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξ/κώνΣτρατού Ξηράς Ν. Ευβοίας, Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν. Ευβοίας, Πρόεδρο του Συνδέσμου Έφεδρων Αξ/κών, Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεωνπου εδρεύουν στο Νομό.

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων.
 
Ώρα 12:15: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους, κατά το μήκος της Λεωφόρου
Βουδούρη, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, των σπουδαστών, των μαθητών Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, των προσκόπων και των οδηγών κάτω από την εποπτεία του υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής Δ.Π.Ε. Ν. Ευβοίας που θα πλαισιώνεται από έναν καθηγητή φυσικής αγωγής Δ.Π.Ε. Ν. Ευβοίας και ένα καθηγητή φυσικής αγωγής Δ.Δ.Ε. Ν. Ευβοίας, και 2 Διμοιριών της Σχολής Πεζικού.

Γ. Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019
 
Ώρα 17:30: Υποστολή Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων

Δ. Τελετάρχης ορίζεται η Σταυρούλα Γκούνη

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA