Νέα πρόκληση: «Έσπασαν» τα ισόβια! Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό στον αστυνομικό που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα πρόκληση: «Έσπασαν» τα ισόβια! Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό στον αστυνομικό που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Οργή προκαλεί μία ακόμα δικαστική απόφαση υπέρ παιδοκτόνου, μάλιστα, αστυνομικού, που προκαλεί το κοινό αίσθημα...

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον αστυνομικό των ΜΑΤ που σκότωσε διά στραγγαλισμού την 7χρονη κόρη του στον Εύοσμο, τον Ιούνιο του 2015.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό 4,5 χρόνια μετά, έκρινε ένοχο τον 51χρονο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου (!) κι έτσι η πρωτόδικη ποινή των ισόβιων δεσμών μειώθηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Σημειώνεται ότι σε παρεμφερή ειδεχθή εγκλήματα (με πολίτες κατηγορούμενους) το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου δεν είχε δοθεί.

«Δε μπορώ να καταλάβω πώς το έκανα. Δεν ήμουν καλά και συνεχίζω να μην είμαι καλά. Ήταν αυθόρμητο, δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα. Εκείνη την ώρα δεν σκεφτόμουν τίποτα», είπε ο παιδοκτόνος αστυνομικός.

Διά του συνηγόρου του, ζήτησε να κριθεί με μειωμένο καταλογισμό, ισχυριζόμενος ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων εκτίει την ποινή του στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού.
Ο παιδοκτόνος αστυνομικός...

Νωρίτερα, η πρώην σύζυγός του, καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα, υποστήριξε ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένο έγκλημα. Ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, -με τον οποίο έχει αποκτήσει ακόμη μία μικρότερη κόρη-, έπασχε παλιότερα από απλή αγχώδη διαταραχή, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κατά τον χρόνο τέλεσης της ανθρωποκτονίας ψυχικά προβλήματα, όπως διατείνεται εκείνος. 

Παρέπεμψε, μάλιστα, στις ψυχομετρικές εξετάσεις της αστυνομίας, από τις οποίες είχε περάσει λίγο καιρό πριν και κρίθηκε ως ικανός να φέρει όπλο. 

«Δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να προβεί σ' αυτή την πράξη διαφορετικά θα είχα πάρει τα παιδιά και θα έφευγα», τόνισε.

Το έγκλημα αποκάλυψε ο ίδιος ο δράστης, που τότε υπηρετούσε στα ΜΑΤ και είχε επιστρέψει στην υπηρεσία του ύστερα από 9μηνη γονική άδεια, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση, αναφέροντας ότι σκότωσε το παιδί του, μέσα στο διαμέρισμα όπου ζούσαν.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA