Φρικτός θάνατος στη ΛΑΡΚΟ: Συνάδελφοι του άτυχου Κώστα Μάρκου θέτουν ερωτηματικά που «καίνε» - Πότε θα γίνει η κηδεία του! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φρικτός θάνατος στη ΛΑΡΚΟ: Συνάδελφοι του άτυχου Κώστα Μάρκου θέτουν ερωτηματικά που «καίνε» - Πότε θα γίνει η κηδεία του! (ΦΩΤΟ)

Στο πένθος βυθίστηκε η Δροσιά Χαλκίδας από τον τραγικό θάνατο του 34χρονου Κώστα Μάρκου που έπεσε με το φορτηγό σε γκρεμό 200 μέτρων με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του επί τόπου (δείτε ΕΔΩ την πρώτη ανάρτηση)...

Το φρικτό δυστύχημα έγινε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη περιοχή Βύρα Σουρτζίου του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, όταν ο άτυχος Χαλκιδέος και πατέρας δύο παιδιών επέβαινε ως οδηγός σε φορτηγό γεμάτο με υλικά, το οποίο βρισκόταν σε ανηφορικό δρόμο και για άγνωστο λόγο το βαρύ όχημα έφυγε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να καταλήξει σε γκρεμό 200 μέτρων περίπου.

Η κηδεία του Κώστα Μάρκου θα γίνει στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης (28-01-2020) στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Δροσιά, ενώ η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 14:30.

Πολλά ερωτηματικά θέτουν οι συνάδελφοι του αδικοχαμένου οδηγού

Αναλυτικά:

Oι Εισαγγελικές και άλλες αρμόδιες Αρχές θα πρέπει άμεσα να ερευνήσουν τις συνθήκες λειτουργίας στο συγκεκριμένο μεταλλείο της εταιρείας και όχι μόνο.

Υπάρχουν οι προαπαιτούμενες άδειες από τις υπηρεσίες που προβλέπει ο νόμος (Δασαρχείο κλπ);

Υπάρχει Τεχνική και Περιβαλλοντική μελέτη και από πότε;

Ποιοι έλεγχοι έχουν γίνει από την Επιθεώρηση Μεταλλείων νοτίου Ελλάδος, που είναι η επιβλέπουσα Αρχή;

Υπάρχει μετάλλευμα στο συγκεκριμένο νταμάρι ή λειτουργεί περισσότερο ως χωματερή για μπάζα;

Τι λένε για όλα αυτά η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και ειδικότερα η Διεύθυνση Μεταλλείων της εταιρείας;

Το μηχάνημα στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος χειριστής πόσων ετών ήταν και είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα καταλληλότητας;

Κάτω από ποιες συνθήκες και πόσες ώρες συνεχόμενες δούλευαν στο συγκεκριμένο νταμάρι οι εργαζόμενοι; 

Σημειώνεται ότι μετά το δυστύχημα είχε συλληφθεί ο 54χρονος εργολάβος που ήταν υπεύθυνος του έργου και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Αντεισαγγελέα Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA