Με την πρώτη βροχούλα: Άνοιξε ξανά ο «άθλιος» παραλιακός δρόμος της Κύμης - «Έβρεξε» βράχια στο δρόμο Αιδηψού - Λίμνης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με την πρώτη βροχούλα: Άνοιξε ξανά ο «άθλιος» παραλιακός δρόμος της Κύμης - «Έβρεξε» βράχια στο δρόμο Αιδηψού - Λίμνης!

Μία βροχούλα ήταν αρκετή για να ανοίξει ξανά ο δρόμος στο επαρχιακό δίκτυο της Κύμης, από Πλατάνα προς Στόμιο...

Επίσης την ίδια ώρα σημειώθηκε πτώση βράχων στο δρόμο Αιδηψού - Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα να διακοπεί και εκεί η κυκλοφορία.

Η ανικανότητα και η αδιαφορία των τοπικών αρχόντων και της Περιφέρειας μπορεί να στοιχίσει ξανά ζωές. «Μα καλά δεν ντρέπονται λίγο;», μπορεί εύλογα να ρωτήσει κάποιος και η απάντηση δυστυχώς είναι όχι.

Ειδικά στο συγκεκριμένο «άθλιο» παραλιακό δρόμο της Κύμης ήδη έχουν σημειωθεί και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, όπως το πολύνεκρο δυστύχημα το 2017 που συγκλόνισε το πανελλήνιο. (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Μάλιστα λίγους μήνες πριν το πολύνεκρο τροχαίο ο -τότε- Λιμενάρχης Κύμης, Ευθύμιος Βέτσικας είχε αποστείλει επιστολή προς τον, -τότε-, Αντιπεριφερειάρχη και νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, τονίζοντας ότι:
 
«Το εν λόγω κομμάτι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα ενώ οι συνεχείς ζημιές που υφίστανται απαιτούν την αμέριστη προσοχή των οδηγών προκειμένου να περάσουν αλώβητοι την συγκεκριμένη παραλιακή οδό. Αν συνεχιστεί αυτή η καταστροφή του οδοστρώματος, η τυχόν αποκατάσταση από την υπηρεσία σας κ.Αντιπεριφερειάρχα φαντάζει τιτάνια αφού σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι οριστική, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας».

Λίγες μέρες αργότερα ο Φάνης Σπανός απάντησε ότι η ευθύνη για τον επικίνδυνο δρόμο στη Πλατάνα ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, ο οποίος ωστόσο συνεχίζει να «σφυρίζει» εδώ και χρόνια αδιάφορα...

«Κύριε Λιμενάρχα σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι: Το τμήμα του οδικού δικτύου, στο οποίο αναφέρεστε, ανήκει στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Εύβοιας και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 8 «Χάνια Αυλωναρίου – Οριό – Οξύλιθος – Παραλία Κύμης». Όντως παρουσιάζει εκτεταμένες βλάβες και χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Βρίσκεται, όμως, εντός ορίων οικισμού Πλατάνας και ως εκ τούτου και σύμφωνα με τις ανωτέρω 4 & 5 σχετικές αποφάσεις, η αρμοδιότητα συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών του ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Η δε αρμοδιότητα αστυνόμευσης και ενημέρωσης, ως θέση εκτός χερσαίας ζώνης λιμένα, ανήκει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας με την οποία υπάρχει διαρκής σχετική επικοινωνία», είχε δηλώσει ο Φάνης Σπανός μεταξύ άλλων.

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα συγκεκριμένα σημεία:

- Επ. οδικό δίκτυο Α.Τ. Κύμης (Παρ. Στομίου – Διασταύρωση Πλατάνας)

- Επ.Ο. Λ. Αιδηψού – Λίμνης, (περιοχή ΉΛΙΑ), 9η χ/θ (πτώση βράχων).

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ με τις διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, ενημέρωσε μέσω της σελίδας του στο facebook, όπως το συνηθίζει, τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε πως στον επαρχιακό δρόμο από Πλατάνα προς Στόμιο στην αριστερή πλευρά δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία καθίζηση του δρόμου και σας εφιστούμε την προσοχή για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος! Στο συγκεκριμένο σημείο έχει μεταβεί αυτή τη στιγμή η πολιτική προστασία του Δήμου μαζί με την αστυνομία ώστε να μπουν κάποιες προειδοποιητικές σημάνσεις. Ενημερώθηκε ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κύριος Κελαϊδίτης και ο υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε.Ευβοιας κύριος Γκιζάνης έτσι ώστε να σταλούν μηχανήματα το πρωί για την αποκατάσταση του οδοστρώματος».

Δεν έλειψαν βέβαια και τα σχετικά σχόλια των κατοίκων:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA