Ζει και βασιλεύει το Παραδικαστικό Κύκλωμα: Αρκετά ψηλά παραμένει η Χαλκίδα στα αποτελέσματα της Google (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ζει και βασιλεύει το Παραδικαστικό Κύκλωμα: Αρκετά ψηλά παραμένει η Χαλκίδα στα αποτελέσματα της Google (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζει να «βουίζει» και το google..

Σε υψηλή θέση παραμένει η Χαλκίδα στα αποτελέσματα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης της Google, όταν κάποιος πληκτρολογεί τη λέξη «Παραδικαστικό Κύκλωμα» ή το αντίστροφο «Κύκλωμα Παραδικαστικό».

Επίσης, αν κάποιος πληκτρολογήσει τη λέξη «Παραδικαστικό Κύκλωμα Χ», εμφανίζεται μόνο το αποτέλεσμα «Παραδικαστικό Κύκλωμα Χαλκίδα» και όχι κάποια άλλη πόλη, π.χ η Χίος, η Χαλκιδική κ.λ.π.


Τα παραδικαστικά κυκλώματα δεν αποτελούν μάστιγα μόνο για τα πολιτικά δρώμενα (όπως έχουν καταγγείλει και τα μεγάλα κόμματα με αφορμή τη Novartis, κλπ), αλλά έχουν εξαπλωθεί και εξαπλώνονται σαν τον καρκίνο στις τοπικές κοινωνίες - ενώ όπως έχει γράψει και το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) σε ένα από τα δημοσιεύματα, «Η Χαλκίδα έχει παρών και μέλλον στα παραδικαστικά κυκλώματα».

Το θέμα είναι τεράστιο και τα αρμόδια όργανα έπρεπε να είχαν σκύψει πάνω του για να καθαρίσει αυτή η «βρωμιά».
 
«Να ξέρετε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για σχέσεις και διάφορα κυκλώματα για αρκετές υποθέσεις στη Χαλκίδα...»

Αυτό είχε δηλώσει πριν 2 χρόνια περίπου, σε αποκλειστική δήλωση του στο EviaZoom.gr, ο Αθηναίος δικηγόρος, Αντώνης Τσενές.

Πρόκειται για τον δικηγόρο της 70χρονης Ελένης Μανιάτη από τη Σκύρο, που μήνυσε και έκανε αναφορά στον -τότε- Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, Βασίλη Βασιλάκη-Παραγυιό, ο οποίος πρόσφατα πήρε μετάθεση για την Θήβα (δείτε ΕΔΩ).

Στη συνέχεια, λίγους μήνες μετά, με αφορμή τα δημοσιεύματα του EviaZoom.gr με τις καταγγελίες κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον Άρειο Πάγο, όπου κλήθηκε να καταθέσει και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης, ο οποίος προσκόμισε και περαιτέρω στοιχεία... (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Η έρευνα διατάχθηκε από την -τότε- Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά, η οποία ωστόσο λίγο αργότερα αποχώρησε καθώς συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα η έρευνα να «αλλάξει» χέρια και μέχρι σήμερα να μην έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της...

Αναλυτικά τα όσα είχε δήλωσει στο EviaZoom.gr ο Αντώνης Τσενές:

«Μήνυση έχει κατατεθεί πράγματι από την κυρία Μανιάτη. Η μήνυση αφορούσε ως προς τον Εισαγγελέα, σε ηθική αυτουργία, σε παραβίαση οικιακού ασύλου και αν θυμάμαι καλά, φθορές ξένης περιουσίας. 

Αυτό έγινε γιατί κάποιοι άνθρωποι, κατά την άποψη της κυρίας Μανιάτη, μπήκαν χωρίς εξουσία στα σπίτια της, άλλαξαν τις κλειδαριές, και έκτοτε την έχουν αποκλείσει ακόμα και από τα σπίτια της, με αποτέλεσμα να μην έχει ούτε ρούχα, κάτι το οποίο την οδήγησε και στο επόμενο βήμα που ήταν να στείλει εξώδικο για να της φέρουν τουλάχιστον ρούχα για τον χειμώνα. 

Συνεπώς είναι γεγονός έχει γίνει η μήνυση αυτή. Έχει γίνει και αναφορά από την κυρία Μανιάτη κατά του κ.Βασιλάκη, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελία Εφετών στη Χαλκίδα.

Η υπόθεση αυτή, καταρχάς να σας πω εισαγωγικά ότι είναι μία υπόθεση, για την εξέλιξη της οποίας είναι πρωτοφανής. Στα όσα χρόνια δικηγορώ και εγώ και άλλοι δύο συνάδελφοι που χειριζόμαστε την υπόθεση, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια πράγματα στη ζωή μας.

Βλέπουμε απίθανους ανθρώπους να αναλαμβάνουν, και δυστυχώς σε αυτούς συγκαταλλέγονται και δικαστές, να αφήνουν μία γυναίκα η οποία είναι μια χαρά στα μυαλά της, να της απαγορεύουν να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζήσει αυτή την στιγμή, δεν έχει πρόσβαση στα σπίτια της, και όλα αυτά παρά το νόμο, το ξαναλέω παρά το νόμο. 

Την υπόθεση αυτή θα την πάμε μέχρι και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. 

Και η απαίτηση που έχουμε είναι οι δικαστές επιτέλους να αποφασίζουν βάσει το νόμο και τη πολιτική δικονομία και όχι με βάσει ιδέες, εικόνες, αντιλήψεις που μπορεί να έχουν από οποιεσδήποτε πηγές επηρεάζονται. Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτο το να καλύπτει ο ένας δικαστικός λειτουργός τον άλλον, εάν δεν συμβαίνουν άλλα πράγματα...

Να ξέρετε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για σχέσεις και διάφορα κυκλώματα για αρκετές υποθέσεις στη Χαλκίδα, και στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο. Έχουμε κάνει αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, αλλά και στον Άρειο Πάγο τον ίδιο για τις αποφάσεις των δικαστών. Και δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε και να καθίσουμε σαν αρνιά να μας σφάξουν. Αυτή είναι η θέση μας και θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε, επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει να παίξουν οποιοδήποτε ρόλο που δεν τους ανήκει. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι η προστασία, δεν είναι η εξυπηρέτηση και η εκμετάλλευση ανθρώπων.

Επίσης θέλω να πω ένα πράγμα. Επειδή έχουμε μάθει, έχουμε πληροφορηθεί και θα το ελέγξουμε για την ακρίβεια, ότι υπάρχουν διάφορες πιέσεις προς διάφορες πλευρές από διάφορους παράγοντες, και οι παράγοντες αυτοί είναι πολύπλευροι. Δηλαδή δεν είναι μόνο από την Δικαιοσύνη. Έχουν και πολιτικές, έχουν και τοπικές αυτοδιοικήσεις, υπάρχουν πολλά πράγματα. Αυτό που ζητάμε από τους δικαστές είναι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αυτό δεν το ζητάμε, το απαιτούμε κιόλας».
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA