Επειδή ακυρώθηκαν τα καρναβάλια: Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητάει να μην πληρώσουν τίποτα οι επιχειρήσεις για 6 μήνες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επειδή ακυρώθηκαν τα καρναβάλια: Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητάει να μην πληρώσουν τίποτα οι επιχειρήσεις για 6 μήνες

  
Η ακύρωση των καρναβαλιών από το Υπουργείο Υγείας για τον φονικό κορονοϊό δεν θεωρείται απλά σωστή, αλλά αναμενόμενη και υποχρεωτική καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία του κόσμου...

Εδώ ακυρώθηκε ένα από τα διασημότερα καρναβάλια του κόσμου, αυτό της Βενετίας στην Ιταλία για τον ίδιο λόγο.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την απόφαση, το Επιμελητήριο Εύβοιας, που ξόδεψε πριν ένα μήνα πάνω από 12.000 ευρώ για μία εκδήλωση με κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ζητώντας τα εξής για τις επιχειρήσεις του νομού:

«• Εξάμηνη αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία).

• Εξάμηνη αναστολή πληρωμών χρεών και ρυθμίσεων προς Τράπεζες.

• Πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και εξάμηνη αναστολή πληρωμής της ΔΕΗ.

• Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων έως 31 Ιουλίου 2020».

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται επίσης:
 

«Η ακύρωση καρναβαλιών και εκδηλώσεων θα επιφέρει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία του Νομού μας και της χώρας, όπως φυσικά και στην εστίαση αλλά γενικότερα στην τροφοδοτική και στην παραγωγική αλυσίδα.

• Σε πολλές των περιπτώσεων τα προσδοκόμενα έσοδα ήταν ικανού ύψους, για την αποφυγή νέων λουκέτων.

• Στην Εύβοια που είναι νησί με όλα τα χαρακτηριστικά των νησιωτικών περιοχών οι επιχειρήσεις αυτών των κλάδων της περιφέρειας και οι τοπικές κοινωνίες θα υποστούν ανυπολόγιστες συνέπιες, δεδομένου ότι σε αυτή τη νεκρή περίοδο οι εκδηλώσεις καρναβαλιών και οι παράλληλες εκδηλώσεις στήριξης των τοπικών αγορών, αποτελούσαν τη μοναδική προσδοκία και ευκαιρία για την επαναδραστηριοποίηση ΄΄ κλειστών ΄΄ αυτή την περίοδο επιχειρήσεων.

• Για την προετοιμασία των επιχειρήσεων αυτών ενόψει των καρναβαλιών δαπανήθηκαν εξαιρετικά μεγάλα χρηματικά ποσά, λόγω ακριβώς της σημασίας και του όγκου των εκδηλώσεων, εξαντλώντας τα οικονομικά αποθέματα τους.
 
Είναι χρέος μας μετά από αυτή την αναπάντεχη και απρόσμενη εξέλιξη των πραγμάτων, να επιδείξουμε υψηλά αντανακλαστικά και να προσφέρουμε μεγάλα εφόδια στήριξης στις επιχειρήσεις, να σταθούμε ενεργά στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να επουλωθεί κατά το δυνατόν περισσότερο η μεγάλη οικονομική ζημιά που θα υποστούν».

Καλά τα όσα λέει περί μέτρων το Επιμελητήριο Εύβοιας, αλλά η αιτία στην οποία στηρίζεται δεν μοιάζει τόσο πειστική...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA