Ο Δήμος Χαλκιδέων θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν απολυμάνσεις στα σχολεία της Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Δήμος Χαλκιδέων θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν απολυμάνσεις στα σχολεία της Χαλκίδας!

Την ώρα που οι περισσότεροι γονείς ζητούν να κλείσουν τα σχολεία της Χαλκίδας ώστε να γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις υπό το φόβο εξάπλωσης της εποχικής γρίπης και του κορονοϊού, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει διαφορετική άποψη...

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων: 

«Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Κότσικα, ύστερα από πρωτοβουλία της Δημάρχου Χαλκιδέων, με στόχο την ενημέρωση για την εποχική γρίπη και τον Κορονοϊό και τη λήψη μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, η Αντιδήμαρχος Υγείας Κατερίνα Μεγάλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας Γιώργος Χαλιώτης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας Στράτος Καρλατήρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Κατερίνα Περλεπέ, η Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων Ειρήνη Λαζαράκη, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου Εύβοιας Δημήτρης Κυριτσόπουλος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Λυγούρας, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χαλκιδέων Νίκος Σιόλιας, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χαλκιδέων Ελένη Μιντζιφίρη, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Σοφία Χονδρογιάννη, και ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Κουρούπης.
 
Κατόπιν των επιστημονικών εισηγήσεων των αρμοδίων, κατέστη σαφές ότι, οι απολυμάνσεις στα σχολεία είναι ανώφελες, καθώς, αφενός οι ιοί μεταδίδονται μόνο μέσω της ανθρώπινης επαφής κι αφετέρου όσον αφορά τον Κορονοϊό, είναι απαραίτητες μόνο στην περίπτωση που υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Επιπλέον, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες και στους παιδικούς σταθμούς, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει ήδη φροντίσει για τον πλήρη εφοδιασμό τους με αντισηπτικά και είδη καθαριότητας και απολύμανσης ενώ αποφασίστηκε να αναρτηθούν αφίσες και να αποσταλεί, σε κάθε διδακτήριο, ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των παιδιών, των δασκάλων και των καθηγητών για τους σωστούς τρόπους υγιεινής και πρόληψης. 

Τέλος, μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ενημέρωσης με τις ευπρεπίστριες των σχολικών μονάδων, προκειμένου να ενημερωθούν για τους ενδεδειγμένους τρόπους καθαριότητας των σχολείων. 

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, συμφώνησαν ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε κρούσμα, αν αυτό υπάρξει και ότι δεν τίθεται λόγος ανησυχίας και πανικού».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA