Καταγγελία: Ετοιμάζονται να βάλουν αιολικά πάρκα και στη Δίρφυ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγελία: Ετοιμάζονται να βάλουν αιολικά πάρκα και στη Δίρφυ

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr από τον Φυσιολατρικό-Ορειβατικό Σύλλογο Στενής «Η Δίρφυς»:

«Μόλις πριν λίγες μέρες λάβαμε γνώση ότι στον επίσημο χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τα αιολικά πάρκα προς αδειοδότηση, συμπεριλαμβάνεται εκτεταμένη περιοχή του ορεινού όγκου της Δίρφυς.

Είμαστε προ των πυλών μιας καταστροφικής απειλής για την περιοχή μας αφού τα πράγματα έχουν ως εξής:

· Για να εγκατασταθούν οι φαραωνικές ανεμογεννήτριες θα ανοιχτούν δρόμοι με τεράστιο πλάτος και ότι βρεθεί στο πέρασμά τους θα καταστραφεί.

· Θα επέμβουν στους δρόμους του νερού με καταστροφικές συνέπειες για τον υδροφόρο ορίζοντα.

· Θα κατασκάψουν τις κορυφές των βουνών μας και θα τις γεμίσουν με τόνους μπετόν.

· Θα δεσμευτούν χιλιάδες στρέμματα γης σε προστατευμένες για την πολύτιμη βιοποικιλότητά τους περιοχές.

· Τα βουνά αλλά ακόμα και οι ημιορεινές περιοχές θα γεμίσουν με νέες σειρές από κολόνες ή υπόγειες διαδρομές με καλώδια μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος για την εξαγωγή του.

· Θα φέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το δάσος.

Μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είναι η ζωή μας αν επιτρέψουμε την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων με το θόρυβο και τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούνται, την εξόντωση της πανίδας και της χλωρίδας της ευρύτερης περιοχής, την απαξίωση του τουρισμού;

Μπορούν οι φυσιολάτρες και οι επαγγελματίες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να φανταστούν τις τραγικές συνέπειες αυτής της οικολογικής καταστροφής;

Στον αντίποδα της επαπειλούμενης καταστροφικής εκβιομηχανοποίησης, εμείς, οι κάτοικοι της Δίρφυς επιδιώκουμε την πραγματικά Αειφόρο Ανάπτυξη που ταιριάζει στην ορεινότητα ολόκληρης της περιοχής και κρατάει αδιατάρακτο το Φυσικό Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και μπορεί να ζωντανέψει τα χωριά μας.

Την ίδια στιγμή, επιστήμονες μιλούν για «Μικρό όφελος – Μεγάλη καταστροφή» καθώς η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη!

Μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις επωφελούνται της ευνοϊκής γι’ αυτούς νομοθεσίας.

Και τι θα μας μείνει από την «πράσινη» ανάπτυξή τους; Τα σκουριασμένα κουφάρια των ανεμογεννητριών, να ασχημαίνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας, μιας και ο χρόνος ζωής τους είναι περίπου 20 χρόνια. Μετά τις εγκαταλείπουν να διαλυθούν μόνες τους.

Δε θα επιτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας μετατρέποντας τον από προστατευόμενο οικοσύστημα σε βιομηχανική ζώνη.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα δράσης στις τοπικές αρχές, τους συλλόγους και φορείς της περιοχής μας και προπάντων σε όλους τους πολίτες της Εύβοιας
».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA