Ασμανίδης: “Ο συνδυασμός “Δυναμικά Μπροστά” του Παναγιώτη Σιανκούρη, έχει έτοιμο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα 54 έργων”

Ασμανίδης: “Ο συνδυασμός “Δυναμικά Μπροστά” του Παναγιώτη Σιανκούρη, έχει έτοιμο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα 54 έργων”

Πρόγραμμα που περιλαμβάνει 54 έργα και παρεμβάσεις και είναι άμεσα υλοποιήσιμο αφού έχουν γίνει ήδη ενέργειες και προεργασίες, έχει ο συνδυασμός “Δυναμικά Μπροστά” με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Ορεστιάδας τον Παναγιώτη Σιανκούρη.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο “Ράδιο Έβρος” ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης και επικοινωνίας Κωνσταντίνος Ασμανίδης, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως το νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη για πέντε χρόνια αδράνειας, έλλειψης οράματος και σχεδίου για την ανάπτυξη του δήμου και της περιοχής, η οποία λόγω του δημογραφικού, της μετανάστευσης και της έλλειψης ανάπτυξης, σβήνει σιγά σιγά.

Ο κ.Ασμανίδης που κατάγεται από τη Νέα Βύσσα και είναι κορυφαίος επικοινωνιολόγος και διαφημιστής στην Αθήνα, με την εταιρεία του να έχει εδώ και πολλά χρόνια αναλάβει και υλοποιήσει κορυφαία project, τόνισε πως συστρατεύθηκε στην προσπάθεια του κ.Σιανκούρη γιατί όταν υπήρξε δήμαρχος Νέας Βύσσας παρουσίασε συγκεκριμένο έργο και εντόπισε τρία μεγάλα προβλήματα:

  • Μετανάστευση,
  • οικονομική αιμορραγία προς Τουρκία, Βουλγαρία.
  • Ξεχασμένη η περιοχή και χωρίς φωνή στην εκάστοτε κεντρική εξουσία.

Κάποιες από τις άμεσες παρεμβάσεις και τα έργα που όπως επεσήμανε μπορούν να γίνουν, είναι:

  1. Το Πλανητάριο που ο Παναγιώτης Σιανκούρης το είχε έτοιμο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά η δημοτική αρχή του κ.Μαυρίδη αδιαφόρησε
  2. Το Ελεύθερο Ανοιχτό Καραθεοδώρειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο μπορούν να κάνουν σπουδές χιλιάδες από όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, αλλά θα έρχονται να δίνουν εδώ εξετάσεις
  3. Το Μουσείο Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο με την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου, ώστε να διεξάγεται κάθε χρόνο συνέδριο φυσικομαθηματικό.
  4. Πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού για την οποία έχουν γίνει ήδη ενέργειες με χορηγούς και η ΜΟΤΟΕ, η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας την θέλει. Θα μπορούν έτσι να διοργανώνονται αγώνες τοπικής, πανελλήνιας ή και τριεθνούς διάστασης  με Βουλγαρία, Τουρκία, αλλά και από χώρες όπως η Ρουμανία

Ο Κώστας Ασμανίδης δήλωσε προσωπικά ανοιχτός σε συζητήσεις και συνεργασίας με όλες τις άλλες παρατάξεις, πλην αυτής του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

“Ο δήμος μας χρειάζεται όλους. Όχι μόνο όσους μένουν εδώ, αλλά και τους απανταχού Ορεστιαδίτες ή γενικότερα όσους κατάγονται από τον ευρύτερο δήμο Ορεστιάδας. Στόχος να τους ενώσουμε όλους αυτούς, γιατί υπάρχουν παντού αξιόλογοι και σπουδαίοι άνθρωποι.

Με όλους τους συνδυασμούς εγώ προσωπικά είμαι ανοιχτός σε συνεργασίες και συζητάμε ήδη, εκτός από τον δήμαρχο κύριο Μαυρίδη.  Δεν έχω τίποτε με τον άνθρωπο προσωπικά. Τον έχω ακούσει κάποιες φορές και είδα συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου αντιπολίτευση έκανε μόνο η κυρία Γκουγκουσκίδου. Ο συγχωριανός μου Βαγγέλης Μαρασλής για παράδειγμα που ήταν επικεφαλής της παράταξης Μουζά, είναι πλέον υποψήφιος με τον κ.Μαυρίδη. Για τον δήμαρχο μιλάνε τα… μη έργα του και η αδράνεια του η οποία άφησε τον τόπο να συνεχίσει να ερημώνει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΣΜΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ