Διδυμότειχο: Περιφορά και συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία (Video+φωτό)

Διδυμότειχο: Περιφορά και συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία (Video+φωτό)

Με θρησκευτική κατάνυξη έγινε χθες βράδυ και στο Διδυμότειχο η περιφορά των Επιταφίων και συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας που προηγήθηκε.

Gepostet von Vaso Tsompanidou am Freitag, 26. April 2019

 

 

Την λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου συνόδευαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Άγγελος Ιλαρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης και άλλοι επίσημοι από την πόλη και την περιοχή.

Gepostet von Σίσσυ Καζακίδου am Freitag, 26. April 2019

Κατά τη συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου και την δέηση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός παρουσία πλήθους κόσμους, σε επίκαιρο μήνυμα του μεταξύ άλλων, σημείωσε: «…Η Σταύρωση του Ιησού στο Γολγοθά αναμφίβολα δεν αποτελεί την ατυχή έκβαση μιας γενναίας προσπάθειας που αστόχησε, αλλά είναι η κατάκτηση της απολύτρωσης διά της ολοκληρωτικής θυσίας· είναι το οδυνηρό τέρμα ενός μεγαλειώδους έργου σωτηρίας, που καταλήγει στην νίκη κατά του θανάτου και της αμαρτίας.

Αυτό είναι το βαθύτερο μήνυμα της Μεγάλης Παρασκευής, που μας θέτει σε εντελώς προσωπική και άμεση επικοινωνία με τον Εσταυρωμένο και σε βιωματική αξιοποίηση της θυσίας Του.

Προς την λυτρωτική αυτή θυσία οδεύει σήμερα η ψυχή μας, με λαχτάρα, όπως ο κατάκοπος οδοιπόρος προς την χλοερά όαση, η διψώσα έλαφος προς την κρυστάλλινη πηγή των υδάτων. Και εκεί δεν θα αργήσει να διακρίνει τον ορίζοντα που ροδίζει από φέγγος χαράς, από το φως της ζωηφόρου Αναστάσεως του Κυρίου. «Ο Σταύρος σου, Κύριε, ζωή και Ανάστασις υπάρχει τω λαώ Σου…» 

Τον Σταυρό κατά την περιφορά του Επιταφίου κουβαλούσε ο πρώην Ολυμπιονίκηςκαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ακοντισμού Κώστας Γκατζιούδης, που είναι Πυροσβέστης.