Δήμος Ορεστιάδας: Θυμήθηκαν να ανακοινώσουν τώρα, προεκλογικά, κατασκευή πεζοδρομίων που εγκρίθηκαν πριν… 2 μήνες!!!

Δήμος Ορεστιάδας: Θυμήθηκαν να ανακοινώσουν τώρα, προεκλογικά, κατασκευή πεζοδρομίων που εγκρίθηκαν πριν… 2 μήνες!!!

Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τόσα πολλά έργα, που κάποια από αυτά τα ξεχνάει και τα… θυμάται τώρα, λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή των δημοτικών εκλοογών στις 26 Μαίου.

Αυτό συμπεραίνει κανείς από την σημερινή προσωπική ανακοίνωση του δημάρχου Ορεστιάδας, σύμφωνα με την οποία, εξασφαλίστηκε το ποσό  των «928.000 ευρώ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ.Μαυρίδη:

“Με την υπ’ αριθμ. 154/03-03-2019 του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ εγκρίθηκε η υπ’ αρίθμ.  4036/07-09-2018 πρόταση του Δήμου Ορεστιάδας με τίτλο «Κατασκευή πεζοδρομίων στην Ορεστιάδα 2018», οριστικού προϋπολογισμού 928.000 €».

Αποφασίστηκε η οριστική ένταξη του έργου και η χρηματοδότηση του Δήμου Ορεστιάδας με το ποσό των 190.156 € Το υπόλοιπο ποσό του του συνόλου των 928.000 € είναι εξασφαλισμένο από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Ορεστιάδας.

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα την προσπάθειά μας για την αστική ανάπλαση του Δήμου μας, με άμεση δημοπράτηση αυτού του σημαντικού έργου”.

Για να γίνει αντιληπτό, ούτε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ανέφερε την συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι πολύ σημαντική για την καθημερινότητα των πολιτών της Ορεστιάδας. Τώρα που το θυμήθηκε, μόλις 18 ημέρες πριν την κάλπη, αποφάσισε να το… επικοινωνήσει. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να… θυμηθεί και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ο Βασίλης Μαυρίδης, όσο πλησιάζουμε στην κάλπη. Βλέπετε, τα μηνύματα που παίρνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν όσα περίμεναν, να κάνουν δηλαδή… περίπατο, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνουν μια σημαντική δυναμική της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Ορεστιάδα.

Να επισημάνουμε επίσης ότι είναι έντονες οι διαμαρτυρίες και οι γκρίνιες των δημοτών της Ορεστιάδας για την κακή κατάσταση των υπαρχόντων πεζοδρομίων και των δρόμων. Μάλιστα η δικαιολογία που επικαλούνται ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Περιστεράκης στα δικαιολογημένα παράπονα τους, είναι πως θα πρέπει πρώτα να κατασκευαστεί σε λίγους το δίκτυο για το φυσικό αέριο και μετά να κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση.