Προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα ο Λαμπάκης για τ’ αρδευτικά: Δεν φταίω εγώ, αλλά ο υπουργός Αραχωβίτης

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα ο Λαμπάκης για τ’ αρδευτικά: Δεν φταίω εγώ, αλλά ο υπουργός Αραχωβίτης

Έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα, κατρηγορεί τους πάντες, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη χθες στο Σουφλί, σε ερώτηση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβιούλου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη για αρδευτικά θέματα.

Όπως γράψαμε, ο κ.Κολγιώνης που είναι υποψήφιος με την παράταξη “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ” του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και γνωρίζει άριστα τα αγροτικά θέματα, ρώτησε τον κ.Αραχωβίτη ανυπέβαλλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης πρόταση για χρηματοδότηση αρδευτικών έργων στο “Πέταλο” του Πέπλου, για να πάρει αρνητική απάντηση. “Λυπάμαι που θα το πω αλλα δυστυχώς σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία Θράκη κανένας δήμαρχος δεν κατάθεσε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καμιά πρόταση για κατασκευή αρδευτικου έργου. Για το μοναδικό έργο που είχα πρόταση και εγκρίθηκε, ήταν του Ερυθροποτάμου”.

-Επιβεβαίωση από Αραχωβίτη των καταγγελιών Κολγιώνη, για απουσία πρότασης του δήμου Αλεξανδρούπολης στα αρδευτικά

Για το θέμα αυτό μάλιστα, ο Κώστας Αλεξανδρής που παραβρέθηκε εκ μέρους του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στην σύσκεψη, έγραψε ότι ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Δημήτρης Ρίζος είπε”

Ριζος : Να τα ακούνε αυτά κάποιοι Δήμαρχοι που βγάζουν κραυγές
Αλεξανδρής : Αυτά κύριε Ριζο να τα πείτε δημόσια
Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν στην σύσκεψη .
Κύριε δήμαρχε, κύριε αντιδήμαρχε πρωτογενούς τομέα, η δικιά σας απάντηση στην σαφέστατη απάντηση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης ποια είναι ;
Για ποιον λόγο δεν καταθέσατε την μελέτη του υπόγειου αρδευτικού του Πετάλου ?
Για ποιον λόγο λέγατε ψέματα στον κόσμο ότι έχετε καταθέσει την πρόταση στο υπουργείο;
Τα ψέμματα και η υποκρισία έχουν τα όρια τους. Δώστε σαφές εξηγήσεις και αφήστε τα κακαρίσματα.

Λαμπάκης: Η καλοπιστία μου βρίσκεται απέναντι στην πολιτική ανεντιμότητα

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει πως ο ίδιος προσωπικά παρέδωσε την μελέτη του “Πετάλου” στον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη παρουσία της βουλευτού Νατάσας Γκαρά και τον κατηγορεί ουσιαστικά ότι δεν την αξιοποίησε. Επίσης κάνει “επίθεση τόσο στον βουλευτή κ.Ρίζο όσο και στους Κολγιώνη και Αλεξανδρή, μιλώντας για πολιτική ανεντιμότητα και για δυο τρεις λαϊκιστές στις Φέρες. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Η ανακοίνωση-δήλωση του αναφέρει:

“Για τελευταία φορά αναφέρω ότι παρέδωσα τον φάκελο της μελέτης του Πετάλου στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο γραφείο του στην Αθήνα παρουσία της βουλευτού Έβρου κας Αναστασίας Γκαρά. Ο Υπουργός παρέλαβε τη μελέτη και μου υποσχέθηκε ότι θα είναι το πρώτο έργο που θα χρηματοδοτηθεί μόλις ανοίξει το μέτρο, διότι το προηγούμενο μέτρο ήταν καλυμμένο.

Γιατί άραγε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενώ διέθεσε στον κωδικό 350.000€ και υλοποίησε τη μελέτη του Πετάλου να μην τη στείλει και μάλιστα οι υπηρεσιακοί παράγοντες με κούριερ;

Φτάνει πια με τους ελάχιστους δυο τρεις λαϊκιστές από τις Φέρες. Συνιστώ δε στον κ. Ρίζο να μην θεωρεί θέσφατο ότι προέρχεται από υπουργό γιατί στο κάτω κάτω ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απέδειξε ότι δεν «ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ», όπως υπαινίσσεται αλλά δουλεύει με σοβαρότητα και δημιουργεί έργο επί οκτώ χρόνια.

Να θυμίσω σε κάποιους ότι επί δύο και πλέον χρόνια για το σφαγείο Φερών το υπουργείο είχε 100% την ευθύνη καθυστέρησης αλλά και τότε κανείς από τους λαϊκιστές δεν κινήθηκε εναντίον του κ. Σπίρτζη, αλλά κτυπούσαν το σαμάρι.

Φτάνει πια.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης