Ορεστιάδα: Καταστράφηκε ολοσχερώς απ’ την φωτιά η έκθεση επίπλων “Μαρασλή” – Τεράστιες οι ζημιές

Ορεστιάδα: Καταστράφηκε ολοσχερώς απ’ την φωτιά η έκθεση επίπλων “Μαρασλή” – Τεράστιες οι ζημιές

Καταστράφηκε ολοσχερώς δυστυχώς από την χθεσινοβραδινή πυρκαγιά, η έκθεση επίπλων “Μαρασλή” που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Χειμώνιο και Θούριο Ορεστιάδας και οι ζημιές είναι τεράστιες, αφού ήταν και οι δυο όροφοι της γεμάτοι από έπιπλα.

Όπως ΠΡΩΤΟ έγραψε το Evros-news.gr, σήμανε συναγερμός τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, όσο καις άλλες του νομού, αφού απαιτούνταν σημαντικές πυροσβεστικές δυνάμεις και γι’ αυτό κατέφθασαν οχήματα με πυροσβέστες και από Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη. Όμως όταν ακόμα είχαν φτάσει τα δυο πρώτα οχήματα, ήδη η έκθεση είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός και παρά τις προσπάθειες καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Ο ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο ειδοποιημένος από κάποιον γείτονα και φυσικά βρισκόταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση βλέποντας την επιχείρηση του να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά. Συμμετείχαν συνολικά 19 πυροσβέστες με 8 οχήματα από τις τέσσερις πόλεις.

Φωτο: Ορέστης Ορεστιαδίτης

Πιθανό βραχυκύκλωμα

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Ορεστιάδας και παρ’ ότι δεν ανακοινώνεται το παραμικρό και είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να προήλθε από βραχυκύκλωμα.

Οι φωτογραφίες είναι του Ορέστης Ορεστιαδίτης