Άναμμα Φλόγας του Via Egnatia Run και εορτασμός 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

Άναμμα Φλόγας του Via Egnatia Run και εορτασμός 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

Με το άναμμα της Φλόγας του Via Egnatia Run χθες το απόγευμα μπροστά από το Νομαρχείο, η οποία συνδυάστηκε με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, άρχισαν χθες οι εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη.

Η λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε μπροστά από το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πεσόντες από την Γενοκτονία Πόντιους, έφτασε στο Νομαρχείο και αφού πρώτα η δάδα με την φλόγα πέρασε από τα χέρια του πιο παλιού στον πιο νεότερο Πόντιο.

Εκεί αφού ακολούθησε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα από μια νεαρή ποντιακής καταγωγής, στη συνέχεια άναψαν την φλόγα ο νεαρός λαμπαδηδρόμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και η συντονίστρια των Ποντιακών Συλλόγων.

Ακολούθησε ο Πυρίχειος χορός από ποντιακό συγκρότημα, ενώ στο τέλος όλος ο κόσμος που παρέστη στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία υπό τους ήχους του κεμετζέ, της ποντιακής λύρας και του νταουλιού να χορέψει.

 

Εκτός του κ.Πέτροβιτς παρέστη και ο Πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτεης Κελεμίδης. Εντύπωση έκανε η απουσία εκπροσώπων ή δημοτικών συμβούλων του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ αντίθετα παρέστησαν πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Πόντιοι στην καταγωγή και όχι μόνο, του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης.