Τα δυο ψέματα του Βαγγέλη Λαμπάκη για την μελέτη του αρδευτικού “Πετάλου” Πέπλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα δυο ψέματα του Βαγγέλη Λαμπάκη για την μελέτη του αρδευτικού “Πετάλου” Πέπλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχει κυριολεκτικά… χάσει την μπάλα άλλη μα φορά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, αφού προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο θέμα της μελέτης για τα αρδευτικά έργα στο “Πέταλο” Πέπλου, όμως αποδεικνύεται πως λέει ψέματα.

Η κίνηση του Δημήτρη Κολγιώνη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Φερών και άριστου γνώστη των αγροτικών θεμάτων, να ρωτήσει στο Σουφλί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν ο δήμος Αλεξανδρούπολης υπέβαλλε αίτημα και μελέτη για αρδευτικά έργα υπογειοποίησης του δικτύου, άρχισε να ξετυλίγει το… κουβάρι του συγκεκριμένου θέματος. Γιατί ο κ.Αραχωβίτης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, μόνο ο δήμος Διδυμοτείχου υπέβαλλε αίτηση και αυτή εγκρίθηκε αντί ποσού κοντά στα 9 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησαν, μετά το δημοσίευμα του Evros-news.gr, οι δικαιολογημένες αντιδράσεις του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, που ζήτησε από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να πάρει θέση, αυτός επιχείρησε να περάσει στην… αντεπίθεση μιλώντας για 2-3 λαϊκιστές των Φερών, αλλά επί της ουσίας δεν κατάφερε να πείσει κανέναν, τι ακριβώς έγινε με την μελέτη. Γιατί ακόμα και αν την παρέδωσε ιδιοχείρως στον υπουργό κ.Αραχωβίτη, παρουσία της βουλευτού Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά όπως ισχυρίζεται, κάποιος αριθμός πρωτοκόλλου θα υπήρχε.

Τα ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΑ που δείχνουν τα ΔΥΟ ΨΕΜΑΤΑ του Βαγγέλη Λαμπάκη

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης λέει ψέματα στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί:

Στο πρόσφατο δελτίο τύπου του δήμου Αλεξανδρούπολης που εξέδωσε προσπαθώντας να απαντήσει, μεταξύ των άλλων αναφέρει:

  1. «Γιατί άραγε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενώ διέθεσε στον κωδικό 350.000 € και υλοποίησε τη μελέτη του Πετάλου να μην τη στείλει και μάλιστα οι υπηρεσιακοί παράγοντες με κούριερ;»
  2. Πάλι λέει ψέματα  γιατί όπως προκύπτει από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής 107/2013 (ΑΔΑ ΒΕΧ4ΩΨ0-ΦΧΜ)  αρχικά είχαν διατεθεί 100.000 € για να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης.
  3. Μετά την συμβασιοποίηση  (ΑΔΑΜ 14SYMV002513297 2014-12—31) και αφού ο ανάδοχος έδωσε 76,61% έκπτωση σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής 175/2014 (ΑΔΑ ΒΙΥ1ΩΨΟ-0ΨΦ)  το διαμορφωθέν ποσό στον προϋπολογισμό του 2015 ανήλθε στις 113.549,39 € όσο και το ποσό της σύμβασης.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Έγκριση όρων διακήρυξης της μελέτης Υδραυλική Μελέτη Πετάλου 2013

ΑΟΕ 2014 ΕΓΚΡΙΣΗ 3ΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΟ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΤΑΛΟΥ

1ος ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥ

2ος ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥ

3ος ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥ

4ος ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥ

Δεν μπορεί λοιπόν ο Βαγγέλης Λαμπάκης να εμπαίζει   όλο τον αγροτικό κόσμο του δήμου Αλεξανδρούπολης ότι διέθεσε 350.000 ευρώ για να κάνει την μελέτη του αρδευτικού. Έχουμε δίκιο μετά οι αγρότες των Φερών που του έβγαλαν το συγκεκριμένο βίντεο με κεντρικό σύνθημα: ΚΑΤΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΜΠΑΚΗ

Ανέφερε επίσης σε άλλο σημείο της γραπτής ανακοίνωσης του ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης:

«Για τελευταία φορά αναφέρω ότι παρέδωσα τον φάκελο της μελέτης του Πετάλου στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο γραφείο του στην Αθήνα παρουσία της βουλευτού Έβρου κας Αναστασίας Γκαρά. Ο Υπουργός παρέλαβε τη μελέτη και μου υποσχέθηκε ότι θα είναι το πρώτο έργο που θα χρηματοδοτηθεί μόλις ανοίξει το μέτρο, διότι το προηγούμενο μέτρο ήταν καλυμμένο.»

Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο κ. Λαμπάκης ότι εδώ και πολύ καιρό η υποβολή προτάσεων για την χρηματοδότηση έργων γίνεται ηλεκτρονικά, στην σχετική πρατφόρμα της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής και όχι αφήνοντας ένα πακέτο , σαν  να είναι ένα κουτί γλυκά, στο γραφείο του υπουργού; Αλλά ακόμα και αυτό να έγινε, ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΥΛΛΟΥ κάπου θα υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου που παρακολουθούσαν την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού έργου που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ.

Με αυτά που λέει και γράφει, δεν πείθει ούτε τον Αντιδήμαρχο του Πρωτογενούς Τομέα και Φερών (αλλά και Αντιδήμαρχο του faceboook) Νίκο Γκότση. Αλήθεια, ο… λαλίστατος και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Αντιδήμαρχος, γιατί έχει “εξαφανιστεί στο συγκεκριμένο θέμα και δεν παίρνει θέση;