Διδυμότειχο: Το Open Mall, η συμβολή του Evros-news και η “επίθεση” του… Δ.Παπακωνσταντίνου  εναντίον μας

Διδυμότειχο: Το Open Mall, η συμβολή του Evros-news και η “επίθεση” του… Δ.Παπακωνσταντίνου εναντίον μας

Ευχάριστα νέα χθες για το Διδυμότειχο, αλλά και την Ορεστιάδα, αφού εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι προτάσεις των δήμων τους για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 -2020», που αφορά την δημιουργία “Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου” – Open Malls.

Οι προτάσεις και το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιούνται σε στενή συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους των δύο πόλεων, αφού αυτό προβλέπουν οι όροι και προϋποθέσεις που υπάρχουν. Στους δυο δήμους θα διατεθούν 1.864.270,00 ευρώ για το Διδυμότειχο και 1.803.187,12 ευρώ για την Ορεστιάδα. Επαναλαμβάνουμε, ποσό πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ προβλέπονται για το Διδυμότειχο. Η συγκεκριμένη πολύ θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα για το Διδυμότειχο, μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί να θυμίσουμε απλά, ότι το Evros-news.gr ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα και… πίεσε έντονα προκειμένου ο δήμος Διδυμοτείχου να προλάβει τις χρονικές προθεσμίες και να υποβάλλει την αίτηση, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ο καθοριστικός ρόλος Γιάννη Τοπαλούδη και Κώστα Χατζημιχαήλ 

Πέρυσι τον Ιούνιο και προς τα τέλη του μήνα, είχαμε ενημερωθεί από τον τότε Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξαννδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ ότι “τρέχει” το συγκεκριμένο πρόγραμμα (το είχαν ήδη εφαρμόσει και υλοποιήσει στην Αλεξανδρούπολη), που μπορεί να φέρει μέχρι και 1,9 εκατ. ευρώ στην πόλη του Διδυμοτείχου. Μας πρότεινε να απευθυνθούμε στον Αντιδήμαρχοι Γιάννη Τοπαλούδη, ο οποίος και γνώριζε περισσότερα πράγματα. Τότε πληροφορηθήκαμε ότι το συγκεκριμένο project δεν προχωρούσε, επειδή υπήρχε διαφωνία και κακές προσωπικές σχέσεις του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου.

Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να αναδείξουμε το θέμα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χαθούν τα χρήματα αυτά. Μάλιστα τότε είχαμε δεχθεί και έντονες επιθέσεις από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ειρωνεύονταν την αναφορά μας για ύπαρξη ποσού 1,8 εκατ. ευρώ, που κινδύνευε να χαθεί, λόγω της προσωπικής του “κόντρας” με τον δήμαρχο κ.Πατσουρίδη.

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποσό 1,8 εκατ. ευρώ για τον πεζόδρομο, περιμένουν δήμο Διδυμοτείχου και Εμπορικό Σύλλογο να… συννενοηθούν

Ευτυχώς, με την μεγάλη προσπάθεια του κ.Τοπαλούδη, του ανθρώπου ο οποίος ως γνωστόν έχει δεχθεί το τεράστιο “χτύπημα της μοίρας” με την τραγική δολοφονία της κόρης του, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του… ειρηνοποιού, τελικά αποφασίστηκε να γίνει η συνάντηση και να προχωρήσουν οι προσπάθειες.

Τότε επισημάνθηκε από μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου, πως αν δεν υπήρχε ο δημοσιογραφικός “θόρυβος” εκ μέρους μας, το Evros-news.gr δηλαδή, δεν θα προχωρούσε το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Πρόεδρο Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μας επιτέθηκε, ειρωνευόμενος την αναφορά μας στα 1,8 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίζοντας μας “παπαγαλάκια”. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στις 2 Ιουλίου: “να παραστεί στην επόμενη συνάντηση μας και να μας μετρήσει τα 1.800.000 που φαντάστηκε”.

Τα 1,8 εκατ. ευρώ που φαντάστηκα λοιπόν, ανακοινώθηκαν χθες από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης. Μάλιστα, απαντώντας τότε στη συγκεκριμένη ανάρτηση, έγραψα στον κ.Παπακωνσταντίνου: “Και τα χρήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν δήμος και Εμπορικός Σύλλογος είναι μέχρι 1,9 εκατ. ευρώ και όχι 1,8 εκατ. που έγραψα”. Τα χρήματα που θα πάρει το Διδυμότειχο είναι πράγματι περισσότερα από 1,8 εκατ και συγκεκριμένα 1.864.270,00 ευρώ. 

Η εξέλιξη μας δικαίωσε λοιπόν πανηγυρικά και διέψευσε τον κ.Παπακωνσταντίνου. Κι αυτός ο άνθρωπος, με τέτοια νοοτροπία, κοντόφθαλμη σκέψη και τρόπο λειτουργίας, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου,  θεωρείται και είναι το “δεξί χέρι” ενός εκ των υποψήφιων δημάρχων και μάλιστα εκείνος που τον κατευθύνει όλο αυτό το διάστημα. Κι εννοώ τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, αφού αποτελεί τον στενότερο συνεργάτη του.