Ορεστιάδα: Την ερχόμενη Πέμπτη η επανακαταμέτρηση – Διαφορά 4 ψήφων έδωσε και το Πρωτοδικείο

Ορεστιάδα: Την ερχόμενη Πέμπτη η επανακαταμέτρηση – Διαφορά 4 ψήφων έδωσε και το Πρωτοδικείο

Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η επανακαταμέτρηση των ψήφων τοιυ δήμου Ορεστιάδας, αφού το Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε όσα είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Ότι ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη κερδίζει από την πρώτη Κυριακή για μόλις 4 ψήφους.

Από την στιγμή που επιβεβαιώθηκε το ποσοστό του 50.02 και υπάρχουν πολλά άκυρα ψηφοδέλτια, η παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, κατέθεσε αίτηση επανακαταμέτρησης όπως της δίνει το δικαίωμα η εκλογική νομοθεσία. Υπάρχουν άλλωστε πληροφορίες ότι στις εκλογές της περασμένης Κυριακής συνέβησαν γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να κριθεί από την πρώτη Κυριακή η εκλογή με τόσο οριακό τρόπο και αυτά όσο περνούν οι μέρες φτάνουν στους ανθρώπους της δεύτερης δημοτικής παράταξης του δήμου Ορεστιάδας.

Την Κυριακή φυσικά δεν θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Ορεστιάδας, αλλά σε περίπτωση που στην επανακαταμέτρηση, η οποία θα γίνει παρουσία εκπροσώπων των δύο πρώτων συνδυασμών, προκύψει ότι ο Βασίλης Μαυρίδης δεν εξασφαλίζει τον απαραίτητο αριθμό 50+1, τότε θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές σε ημερομηνία που θα ορίσει το υπουργείο Εσωτερικών. Άλλωστε οι νέες δημοτικές αρχές θα πιάσουν δουλειά από την 1η Σεπτεμβρίου.