Τα δίνουν όλα ο Τοψίδης και η παρέα του με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δίνουν όλα ο Τοψίδης και η παρέα του με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δίνει όλα η παρέα του Χριστόδουλου Τοψίδη, μήπως και καταφέρει να κερδίσει τις αυριανές επαναληπτικές εκλογές και αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να διαχειριστεί τα εκατομμύρια ευρώ των κονδυλίων που αναμένεται να δοθούν την επόμενη τετραετία.

Στην προσπάθεια αυτή βρήκε συμπαραστάτη και τον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ, αφού η Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ του κυβερνώντος κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει και καλεί τους ψηφοφόρους την Κυριακή 2 Ιουνίου  να πάνε κόντρα σε αυτούς που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή στον Χρήστο Μέτιο και τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”.
Από τη στιγμή που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του, φυσικά ο Χριστόδουλος Τοψίδης πανηγυρίζει και με πολύ χαρά αποδέχεται την συγκεκριμένη στήριξη. Μπορεί ο ίδιος και οι άνθρωποι του να υποστηρίζουν πως πολλοί από αυτούς ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά μπροστά στον προσωπικό του στόχο είναι γνωστό σε όσους τον γνωρίζουν καλά, ότι ο Τοψίδης δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Το κόμμα το γράφει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του. Άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια το “χρησιμοποιούσε” για τις επιχειρηματικές του επιδιώξεις και δραστηριότητες, μια και είναι κάτοχος πολλών κρατικοδίαιτων εταιρειών. Είτε μετέχοντας ο ίδιος, είτε έχοντας “αχυρανθρώπους”.
Μια και μιλάμε για “αχυρανθρώπους”, δεν μας είπε κατά την προεκλογική περίοδο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, τι θα κάνει με όλες αυτές οι εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα, σε περίπτωση που εκλεγεί; Ο νόμος απαγορεύει να παίρνουν κρατικά έργα εταιρείες και επιχειρήσεις που ανήκουν στον ίδιο ή συγγενικά του πρόσωπα. Η λύση φυσικά είναι γνωστή και την εφαρμόζει χρόνια τώρα, για άλλους λόγους. Βάζει επικεφαλής τυπικά “αχυρανθρώπους” και όλα καλά κι όλα ωραία.

Δεύτερος μέσα στην πόλη της Ορεστιάδας

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά για τον Έβρο έχει “επιστρατεύσει” ολόκληρο μηχανισμό, προκειμένου να υπάρχει παρουσία ανθρώπων του σε όλα τα εκλογικά τμήματα και να “εκμεταλλευτούν” και την τελευταία λεπτομέρεια που θα μπορούσε να φέρει ψήφους. Ιδιαίτερα για το βόρειο Έβρο, θα αξιοποιηθεί ο… μηχανισμός του κουμπάρου του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και θα ακολουθεί ο ίδιος τρόπος που έφερε αυτόν, έστω και με οριακούς 4 μόνο ψήφους, νικητή από την πρώτη Κυριακή, αν και υπάρχει η επανακαταμέτρηση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.
Με δεδομένο λοιπόν ότι όσοι γνωρίζουν καλά τον Χριστόδουλο Τοψίδη ξέρουν πως όταν θέλει να πετύχει κάτι είναι… αδίστακτος και χρησιμοποιεί κάθε μέθοδο, μέχρι αύριο που θα κλείσουν οι κάλπες θα κάνει τα πάντα, μαζί με την παρέα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και κινούμενων στο παρασκήνιο κομματικών μηχανισμών, μήπως και κερδίσει τις εκλογές. Το θέμα είναι αν θα το επιτρέψουν κάτι τέτοιο οι πολίτες του Έβρου και γενικότερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την ψήφο τους. Κάποιοι τα ξέρουν και γι’ αυτό στον Έβρο αν και εξασφάλισε υψηλό ποσοστό ήταν δεύτερος με τρεις μονάδες διαφορά από τον πρώτο Χρήστο Μέτιο. Μάλιστα και μέσα στην πόλη της Ορεστιάδας ήταν επίσης δεύτερος και κέρδισε σε Νέα Βύσσα, φυσικό αφού είναι το χωριό του και σε Τρίγωνο, Κυπρίνο, με αποτέλεσμα να είναι και πρώτος στην επαρχία Ορεστιάδας.